Επικαιρότητα

Ύστατο χαίρε στον Μιχ. Αράπογλου

Off

Το τελευταίο αντίο, σε έναν σπουδαίο άνθρωπο του πολιτισμού, τον Μιχάλη Αράπογλου, που έφυγε από την ζωή, θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι, στις 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Ανατολής.

Ο Μιχάλης Αράπογλου, γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική και γεωγραφία στο Παρίσι. Διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου με την επωνυμία Κέντρο Ερευνών Ζαγορίου, καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Στη δεκαετία του ’90, έκανε ραδιοφωνικές παραγωγές για το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ήταν ενεργό μέλος από διάφορες διοικητικές θέσεις, της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Ως συγγραφέας έγραφε συχνά με το ψευδώνυμο Μιχάλης Αρράς.

Έγραψε ποιήματα και διηγήματα, καθώς και σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια για θεατρικά έργα και παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου χορού.

 Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια βιβλίων επιστημονικού και λογοτεχνικού χαρακτήρα. Συνέθεσε αφίσες και προγράμματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έλαβε μέρος ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις του Οργανισμού Ηπειρώτικου Θεάτρου, του Γαλλικού Κέντρου Πολιτισμού στα Γιάννινα και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ηπείρου. Στις ερασιτεχνικές ενασχολήσεις του συγκαταλέγονται η φωτογραφία και η μαγνητοσκόπηση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου