Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ – Ο λαός την Κυριακή θα πει ναι στην Ευρώπη

Off

Ευθύνες στον πρωθυπουργό αποδίδει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας με αφορμή τις εξελίξεις στην χώρα μας, με δηλώσεις του. Σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
« Το δημοψήφισμα, που αποφασίστηκε στη Βουλή με την ψήφο της Κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής, στην πραγματικότητα οφείλεται στην απροθυμία του κ.Τσίπρα να καταλήξει σε συμφωνία.  Έσερνε τις διαπραγματεύσεις επί 5 μήνες, χειροτέρεψε η κατάσταση της οικονομίας, στράγγιξε η αγορά, μόνο και μόνο για να τα «φορτώσει» όλα στην Ευρώπη και να προκαλέσει ευκολότερα το «ΟΧΙ» από έναν κουρασμένο και απογοητευμένο λαό, στον οποίο δεν δίνει καν χρόνο για να ενημερωθεί πριν αποφασίσει.
Τα γεγονότα όμως ξεπερνούν τον κ.Τσίπρα.  Το κλείσιμο των Τραπεζών για μία εβδομάδα προς το παρόν, γεγονός πρωτοφανές, κατάντημα πρωτοφανές, δείχνει τι θα συμβεί μόνιμα εάν επικρατήσει η επιθυμία του κ.Τσίπρα, εάν δηλαδή βγούμε από την Ευρώπη.
Ο λαός πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, πιέσθηκε πολύ, αλλά για να μπορέσει να βγει από την κρίση.  Και είχε αρχίσει να βγαίνει από την κρίση. Αυτό όχι μόνο το σταμάτησε η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά το χειροτέρεψε με μία δήθεν διαπραγμάτευση. Πήραν τις εκλογές με ψέμματα, διαπραγματεύθηκαν με υποκρισία και πάνε σε δημοψήφισμα με απάτη. Το ερώτημα δεν είναι για τον ΦΠΑ!  Είναι για την Ευρώπη.
Ο λαός την Κυριακή θα πει ναι στην Ευρώπη για να επιστρέψει η κανονικότητα στη χώρα και για να παλέψουμε για έξοδο από την κρίση σε συνεργασία με την Ευρώπη και όχι σε απομόνωση και σε απόλυτη χρεοκοπία!».

Ο Γ. Στύλιος
Σε δήλωση του Γιώργου Στύλιου, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Άρτας, αναφέρεται: 
«Η στρατηγική της κυβέρνησης για μία καλύτερη συμφωνία κατέρρευσε.  Οι παλινωδίες της μας οδήγησαν σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απομονωμένη στο εξωτερικό οδηγεί την χώρα σε ένα δημοψήφισμα για μία πρόταση που πλέον δεν υπάρχει. Μεταθέτει έτσι τις δικές τις ευθύνες στον λαό. Εξελέγη για μία καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ. Μετά από πέντε μήνες οδηγεί την χώρα εκτός ευρώ, τους πολίτες στις ουρές των τραπεζών με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας πιθανό. 
Η πατρίδα μας και οι προηγούμενες γενιές πορεύτηκαν με την ευρωπαϊκή προοπτική. Οικοδόμησαν πάνω σε αυτή το μέλλον του τόπου μας. Η Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη για την χώρα μας. Έξω από την Ευρώπη και το ευρώ υπάρχει υποβάθμιση, φτώχεια, ανασφάλεια. Και στην φτώχεια και εξαθλίωση δεν υπάρχει αξιοπρέπεια.  Όσοι θέτουν σε αμφισβήτηση την θέση της χώρας στο ευρώ και στον πυρήνα της Ευρώπης, παίζουν το μέλλον της χώρας στα ζάρια. Είναι επικίνδυνοι πολιτικά και θα αποδειχθούν μοιραίοι ιστορικά. Ο λαός μας θα δώσει την απάντησή του.   

Ο Β. Γιόγιακας
Ο Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα, αναφέρει: 
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υποσχέθηκαν μια καλύτερη συμφωνία, εντός του ευρώ. Όμως δεν κατάφερε να φέρει ούτε καλή, ούτε κακή συμφωνία. Με την απόφασή της να διοργανώσει δημοψήφισμα μ’ ένα ερώτημα που είναι μετέωρο είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. 
Επειδή ζούμε τη δυσκολότερη περίοδο για τον τόπο μετά τη Μεταπολίτευση, πρέπει όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και κυρίως να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. 
Εάν τελικά την Κυριακή οδηγηθούμε στις κάλπες, οφείλουμε να πούμε το μεγάλο «ΝΑΙ», για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Να μην οδηγηθεί στην απομόνωση που κάποιοι επιδιώκουν.  Η αποτυχία της κυβέρνησης, δεν μπορεί να εξελιχθεί σε αποτυχία για τη χώρα».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου