Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:10
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Συνέχεια στην προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών

Off

Τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που επιλύουν σοβαρά προβλήματα και αναβαθμίζουν τις υποδομές ενέκρινε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών.

Αναλυτικά η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τις μελέτες και τους όρους δημοπράτησης για τα ακόλουθα έργα:

– Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος στην περιοχή της Καλλιθέας

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 400 χιλ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών σύμφωνα με την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής. 

– Διαμόρφωση οδικού δικτύου και κατασκευή λοιπών υποδομών στα Ρυμοτομικά Σχέδια Νέας Ζωής, Καρδαμιτσίων και Λόφου Βελισσαρίου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 700 χιλ. ευρώ. Αφορά σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υποδομών στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες με κύριο αντικείμενο την αποκατάσταση οδικού δικτύου, τις ασφαλτοστρώσεις, την κατασκευή κρασπέδων και την κατασκευή πεζοδρομίων. 

– Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην ΔΕ Παμβώτιδας

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 χιλ. ευρώ. Περιλαμβάνει κατασκευή, βελτίωση – αναβάθμιση και συντήρηση οδών και την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων σε Κοινότητες της ΔΕ Παμβώτιδας. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην Κοινότητες Κατσικά, Κουτσελιού, Καστρίτσας, Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιάς, Δαφνούλας, Κράψης, Ανατολικής καθώς και στις Κοινότητες Βασιλικής και Λογγάδων.

– Κάλυψη εκτάκτων αναγκών από έντονα καιρικά φαινόμενα στα όρια του δήμου Ιωαννιτών 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 χιλ. ευρώ. Περιλαμβάνει:

• Αποκατάσταση ασφαλτικών ταπήτων και στρώσεων οδοστρωσίας εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.

• Αποκατάσταση αποστραγγιστικών τάφρων και καθαρισμό πρανών εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.

• Αποκατάσταση πλακοστρώσεων και πεζοδρομίων εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο καθώς το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού μας προγράμματος είναι στην φάση της υλοποίησης. Δεκάδες έργα είτε έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται είτε έχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Με τις νέες δημοπρατήσεις επιλύουμε προβλήματα σε περιοχές όπου τα προβλήματα χρονίζουν και αποδεικνύουμε ότι παρεμβαίνουμε με σκοπό την οριστική αντιμετώπισή τους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Αρλέτος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ