Επικαιρότητα

Μοριακά τεστ στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί

Off

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσοι δεν το πράξουν, θα κληθούν να κάνουν συχνά εργαστηριακά (όχι self-test) τεστ και θα υποστούν τη σχετική ταλαιπωρία. «Καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβρης, το πρώτο μας μέλημα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο στη δια ζώσης εκπαίδευση, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. 

Έχουμε για δύο χρονιές λειτουργήσει με την πανδημία. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία μαθητών στην τάξη. Θέλουμε τα παιδιά στο σχολείο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους. Το συζητήσαμε γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία έχει χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Στην παρούσα συγκυρία δεν θα ήταν η ιδανική λύση. Άνω του 70% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί. Να στείλουμε όλα τα κόμματα μήνυμα για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ιός για την υγεία των εκπαιδευτικών. Ο ιός θα κυκλοφορεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, άρα θα είναι εκτεθειμένοι στην πιθανότητα να αρρωστήσουν».

Το τέταρτο κύμα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «αφορά κυρίως ανεμβολίαστους συμπολίτες. Έχουν ευθύνη στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους να εμβολιαστούν. Αλλά και απέναντι στα παιδιά, γιατί η αναπλήρωση εκπαιδευτικού δεν είναι απλή υπόθεση. Θα καταστεί δύσκολο να προχωράμε σε αναπληρώσεις, αν αρρωστήσει μαζικά μεγάλος αριθμός. Επαναλαμβάνω το μήνυμά μου στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. Να ζητήσω από τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το εμβόλιο, να πείσουν τους συναδέλφους τους, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα λογικής. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Θα ζητήσουμε και περιμένουμε από την επιτροπή να κάνει την πρότασή της για συχνά εργαστηριακά τεστ (σ.σ. όχι self-test), για να προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ