Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 10:34
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Ολυμπιονίκης ξανά ο Στέφανος Ντούσκος!

Off

Με τον τίτλο του Ολυμπιονίκη έτσι κι αλλιώς θα επιστρέψει από το Τόκιο ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι που τα ξημερώματα (σ.σ την ώρα που διαβάζετε έχει ήδη γίνει ο τελικός) επρόκειτο να λάβει μέρος στον σπουδαιότερο αγώνα της αθλητικής του διαδρομής, στον τελικό του απλού σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής είναι έτσι κι αλλιώς νικητής και Ολυμπιονίκης με τη συμμετοχή του και μόνο στον τελικό, όμως όλοι περιμένουν και εύχονται η επιτυχία του αυτή, να συνοδευτεί και με ένα από τα τρία ολυμπιακά μετάλλια και γιατί όχι με το χρυσό, ώστε να ακουστεί για πρώτη φορά στο Τόκιο, ο εθνικός μας ύμνος.

Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (03.45) και ο Στέφανος ήταν έτοιμος για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Έχοντας τον καλύτερο χρόνο στους αγώνες, ο Γιαννιώτης πρωταθλητής φαντάζει ως το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ο τελικός όμως είναι ένας αγώνας υψηλού επιπέδου που κρίνεται στις λεπτομέρειες και όλα είναι ανοιχτά. 

 

«Η κούρσα της ζωής μου»

Στις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό ο Στέφανος Ντούσκος παραδέχθηκε πως η κούρσα ήταν από τις καλύτερες της ζωής του, ευχαριστώντας όλους όσοι τον βοήθησαν από τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο και τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε, την οικογένειά του όπως και την αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

«Έκανα μία από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου. Έτσι ήταν σχεδιασμένο, έτσι βγήκε. Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω. Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου. Την οικογένειά μου, την εθνική ομάδα, τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο, τον προπονητή μου Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε, την Ομοσπονδία, τον σύλλογο μου, τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει την ενασχόληση με την κωπηλασία αν δεν ήταν αυτός, τον γιατρό και τον χορηγό μου», ανέφερε ο Γιαννιώτης πρωταθλητής.

Για την κούρσα του τελικού, πρόσθεσε: «Μακάρι και αύριο να μου βγει αυτή η κούρσα. Θέλω πάρα πολύ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και μακάρι να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Τώρα θα πάω να κάνω πάρα πολύ καλή αποθεραπεία. Είμαι πάρα πολύ έτοιμος. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βοηθήσει ο καιρός, να είναι πρίμα όπως σήμερα γιατί μας βοηθάει πολύ. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο γίνει το αφήνω στο χέρι του Θεού και μακάρι να πάνε όλα καλά».

Για τον ίδιο δεν υπάρχουν προγνωστικά για τον τελικό, και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το βάθρο και τον χρυσό Ολυμπιονίκη: «Ειδικά στο σκιφ είναι όλοι είναι στο ένα δευτερόλεπτο. Σήμερα ήμουν εγώ σε καλή κατάσταση, δεν ήταν αυτοί. Είμαστε όλοι εκεί. Όποιος το θέλει πιο πολύ, όποιος κρατήσει την καλύτερη τεχνική και πάει με μυαλό από την αρχή της κούρσας και είναι πιο καλά προπονημένος θα κερδίσει. Να φανταστείτε έμεινε εκτός ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Γερμανός Ζάιντλερ. Κρατάμε μικρό καλάθι, ό,τι έγινε σήμερα, έγινε. Αύριο είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Μπορεί να βρεθούμε στην 6η θέση, μπορεί και στην 1η».

 

Ν.Ο.Ι – Του αξίζει το βάθρο

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Στεφ. Ντούσκου στο Τόκιο και η συμμετοχή του στον τελικό, στους ανθρώπους που τον ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Ο Ν.Ο.Ι με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι πρόκειται για το επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς του Στέφανου τα τελευταία χρόνια, προσηλωμένος στο μεγάλο στόχο, που είναι το βάθρο και ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

«Θέληση, πείσμα, επιμονή, κόπος, διαρκής αγώνας τον οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Η πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό τον στέφει αυτόματα για δεύτερη φορά Ολυμπιονίκη, μετά την έκτη θέση που κατέλαβε το 2016 στο Ρίο με την τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών. Αυτό από μόνο του αποτελεί μία εξαιρετική επιτυχία ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό του σκιφ. 

Σύσσωμη η οικογένεια του Ν.Ο.Ι. συγχαίρει τον Στέφανο για τις σπουδαίες μέχρι τώρα εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς και απευθύνει τις πιο θερμές ευχές της για μία εξίσου μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του σκιφ που θα του εξασφαλίσει το βάθρο. Το αξίζουν και ο ίδιος και η Γιαννιώτικη Κωπηλασία», αναφέρει ο Ν.Ο.Ι.

 

Η «Ενότητα Πολιτών»

Οι ευχές της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» όπως και ολόκληρης της πόλης, της Ηπείρου, της Ελλάδας, συνοδεύουν τον Στέφανο στον αγώνα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

«Ο υγρός στίβος της Παμβώτιδας γεννάει σπουδαίους αθλητές.

Η ανάκτηση της αίγλης του που ξεκίνησε η δημοτική μας αρχή χέρι – χέρι με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων πρέπει να συνεχιστεί. Στέφανε είσαι ήδη ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης μας. Καλή επιτυχία και στην τελική σου προσπάθεια».

 

Φωταγωγήθηκε η Λιμνοπούλα 

Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ συγχαίρει τον πρωταθλητή του ΝΟΙ, δίνοντας ραντεβού για την μεγάλη κούρσα του τελικού για σήμερα τα ξημερώματα όπου ο Στέφανος έδινε τη μάχη της κατάκτησης ενός μεταλλίου.

«Και στον τελικό όλη η πόλη των Ιωαννίνων θα είναι μαζί του και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στηρίζει τον έλληνα πρωταθλητή με τη φωταγώγηση για όλο το σημερινό (σ.σ χθεσινό) βράδυ, όλων των χώρων της Λιμνοπούλας. Είμαστε ήδη υπερήφανοι για σένα», αναφέρει η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ