Επικαιρότητα

Εικόνα από τα παλιά οι επισκέψεις στα Γιάννενα

Off

Στα επίπεδα προ πανδημίας για την καλοκαιρινή περίοδο επέστρεψε η επισκεψιμότητα στον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Στα επίπεδα προ πανδημίας για την καλοκαιρινή περίοδο επέστρεψε η επισκεψιμότητα στον ορεινό όγκο των Ιωαννίνων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δίνοντας μία μεγάλη οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες και στην τοπική οικονομία. 

Έλληνες και ξένοι, με το προφίλ τους να είναι εκείνο του επισκέπτη που αναζητά έναν εναλλακτικό προορισμό, με όσο γίνεται λιγότερες πιθανότητες συνωστισμού και συγχρωτισμού, βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα και στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στους ορεινούς προορισμούς, κυρίως σε Ζαγόρι, Κόνιτσα, Μέτσοβο και Τζουμέρκα, για λίγες ημέρες διακοπών, αφήνοντας και τους επαγγελματίες του τουρισμού ικανοποιημένους για τη θερινή περίοδο, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι η κορυφαία σε πληρότητες στη διάρκεια του έτους. 

 

Ανησυχία για Σεπτέμβριο

Όπως ανέφερε ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Λευτ. Ζαρκάδας υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός για την περίοδο από τις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετά, λόγω της αλλαγής των κανόνων για τα ταξίδια από το Ισραήλ, που έβαλε πλέον και την Ελλάδα στην «κόκκινη» λίστα, που σημαίνει, πως όσοι επιστρέφουν από τη χώρα μας, θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, και να υποβληθούν στο διάστημα αυτό σε δύο μοριακά τεστ, κάτι που ανεβάζει αρκετά το κόστος των διακοπών τους.

«Δυστυχώς, με το άκουσμα της απόφασης αυτής, «πάγωσε» η διαδικασία των κρατήσεων από το Ισραήλ και έγιναν και πολλές ακυρώσεις. Αν δεν αλλάξει κάτι, είναι μία απόφαση που θα μας δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς η περιοχή μας επενδύει πολλά στους ισραηλινούς επισκέπτες, που συνηθίζουν να μας επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έπειτα», ανέφερε ο κ. Ζαρκάδας.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στην υλοποίηση του προγράμματος tourism4all, με τα ονόματα των δικαιούχων να ανακοινώνονται την περασμένη εβδομάδα και τους επαγγελματίες του τουρισμού και στον ορεινό όγκο της περιοχής, να τονίζουν, ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των οικονομικών του κλάδου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ