Επικαιρότητα

Με το βλέμμα στα δύο επόμενα χρόνια

Off

Μετά τον γραπτό απολογισμό για τη διετία, ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ έκανε και δηλώσεις χτες, ώστε να δώσει περισσότερη έμφαση στο μήνυμα της συνέχειας που θέλει να συμπυκνώνει το έργο της δημοτικής αρχής.

«Έγιναν πολλά, πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου έκανε έναν σύντομο απολογισμό των έργων και των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί και υπογράμμισε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής παραμένει κυρίαρχη προτεραιότητα.

Παράλληλα και με την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής πηγής δρομολογείται ένα πλήθος έργων σε όλη την έκταση του Δήμου. Πολλά απ’ αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άλλα βρίσκονται στην διαδικασία της δημοπράτησης.

Επίσης, γίνεται συστηματική δουλειά για την ολοκλήρωση των μελετών ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα ώστε να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Οι συνθήκες της διετίας δεν ήταν ευνοϊκές. Το εκλογικό σύστημα δεν επέτρεψε την άσκηση εξουσίας σε πολλά επίπεδα ενώ η πανδημία ανέτρεψε όλες τις προτεραιότητες. Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από τις δυσκολίες και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για τις ανεπάρκειες και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν», τόνισε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

 

Απολογισμός

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μεταξύ άλλων ανέφερε:

-Βελτιώθηκε η καθαριότητα με την συνδρομή ιδιώτη. Αντικαταστάθηκε μεγάλος αριθμός κάδων και ολοκληρώθηκε το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που σταδιακά θα μπει σε εφαρμογή με αρκετές καινοτομίες, όπως η διαχείριση βιοαποβλήτων, το πράσινο σημείο κι άλλα. -Αποκαταστάθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση το επόμενο διάστημα από τις υπηρεσίες του Δήμου.

-Εκσυγχρονίστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι οι οποίοι είναι στην διάθεση όλων των πολιτών.

-Έγιναν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές. Περισσότερες από σαράντα έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ενώ αναβαθμίζονται άλλες είκοσι.

-Είναι δρομολογημένη η επέκταση του κυνοκομείου ενώ με τις απαραίτητες παρεμβάσεις έχει βελτιωθεί η διαχείριση των αδέσποτων.

-Η πλατφόρμα novovil παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να στέλνουν άμεσα τα προβλήματα και τα αιτήματά τους στο Δήμο.

-Υλοποιείται η πλειοψηφία των έργων του εγκεκριμένου τεχνικού προγράμματος.

-Αξιοποιήθηκαν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι του ΕΣΠΑ και μεγάλες παρεμβάσεις όπως το Πάρκο Πολιτισμού και το Κέντρο για το Παιδί είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Ο Δήμος αναμένει τις εγκρίσεις μιας σειράς έργων από το πρόγραμμα «Τρίτσης» για το οποίο το Υπουργείο θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες.

-Η κοινωνική πολιτική αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την διετία που πέρασε. Ο Δήμος στάθηκε δίπλα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ενώ διαχειρίστηκε υποδειγματικά και με διεθνή αναγνώριση το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

-Εν μέσω πανδημίας παρουσίασε σημαντικό πολιτιστικό έργο με εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου που κορυφώθηκαν το καλοκαίρι.

-Ανέπτυξε δράσεις εξωστρέφειας στο βαθμό που οι συνθήκες το επέτρεψαν.

-Στήριξε έμπρακτα τις τοπικές επιχειρήσεις με σειρά μέτρων.

-Μείωσε τα δημοτικά τέλη.

-Προχώρησε στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται αμείωτη.

-Αντιμετωπίζει τα προβλήματα των σχολείων με παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

-Η ΔΕΥΑΙ ξεμπλόκαρε μεγάλα έργα και δρομολόγησε την επέκταση του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού.

«Η βελτίωση της καθημερινότητας απαιτεί πολύ περισσότερα. Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανταπόκριση των αιτημάτων των πολιτών. Πρέπει να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί» τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την θλίψη του για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, μιας προσωπικότητας που σημάδεψε τον τόπο και έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα οι πολιτιστικές δομές του Δήμου θα τον τιμήσουν με τον πρέποντα τρόπο.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ