Επικαιρότητα

Ευκαιρίες συνεργασίας στα αγροτικά και την καινοτομία

Off

Ευκαιρία γνωριμίας, αλλά και διερεύνησης συνεργασιών αποτέλεσε η επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στα Γιάννενα και οι επαφές που είχε με τις τοπικές Αρχές.

Τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις της Ηπείρου και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν o πρέσβης του στην Ελλάδα Anar Huseynov με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο  Καχριμάνη.  

Είναι η πρώτη επίσκεψη του στην Ήπειρο  και από τις πρώτες στις ελληνικές περιφέρειες και η οποία όπως ανέφερε  ο ξένος διπλωμάτης εντάσσεται στη διερεύνηση πεδίων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες. 

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης καλωσορίζοντας τον Πρέσβη, εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία με τη χώρα του, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, να αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς και στη βάση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσε συνοπτικά για τις παραγωγικές δραστηριότητες της Ηπείρου και για βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της. 

Ο Πρέσβης εστίασε το ενδιαφέρον του στην αγροτική παραγωγή και σε καινοτόμες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Ήπειρο, τομείς για τους οποίους διέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία, παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού.

 

Φυσικό αέριο

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν  απόψεις και για το δίκτυο φυσικού αερίου το οποίο διοχετεύεται στην Ελλάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Περιφερειάρχης και Πρέσβης τόνισαν την ανάγκη να επεκταθεί η διανομή του και στην Ήπειρο, κάτι που όπως ειπώθηκε είναι στα σχέδια της ΔΕΠΑ, που αφορούν την επέκταση του σε όλη τη χώρα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων,  ενώ Περιφερειάρχης και Πρέσβης εξέφρασαν και πάλι την κοινή θέληση να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας. 

 

Στο Δημαρχείο

Η ενδυνάμωση των σχέσεων των Ιωαννίνων με πόλεις του Αζερμπαϊτζάν μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών σε πολλαπλούς τομείς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μια χώρα με ταχεία ανάπτυξη και τουρισμό, με τους Αζέρους να εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Την ίδια στιγμή, στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και οι προοπτικές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος και ο Πρέσβης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ο κ. Huseynov είχε ακόμα συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ