Χωρίς κατηγορία

Αναρριχητικές διαδρομές και εναλλακτικές δράσεις

Off

Για τον Δήμο Κόνιτσας η συμμετοχή στο έργο «Extour» του προγράμματος Interreg «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», που σχετίζεται με τον εναλλακτικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, σημαίνει μεταξύ άλλων και την επιτυχή πρόσφατη αποπεράτωση του έργου της δημιουργίας αναρριχητικών διαδρομών στη θέση «Μπούση», στην Καλόβρυση και στον Αμάραντο Κόνιτσας.

Στο πλαίσιο όμως του προγράμματος ο Δήμος συμμετείχε ως εταίρος και στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur 2021 που διοργανώθηκε από 27 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

 Σε περίπτερο που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου (βλ. και χτεσινό ρεπορτάζ), ο Δήμος Κόνιτσας είχε την ευκαιρία να προωθήσει όχι μόνο τις αναρριχητικές διαδρομές  και όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη και να παρουσιάσει συνολικά την περιοχή μας.

Το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης  Λαζογιάννης, ο οποίος και πραγματοποίησε συναντήσεις με τη δημοσιογράφο Monika Mittendorf εκπρόσωπο του Wander Magazinκ, την Liane Jordan και τον Dirk Zimmermann Περιφερειακό Διευθυντή του Πάρκου Sauerland Rothaargebirge, τα δυο στελέχη της Πανγερμανικής Πεζοπορικής  Ένωσης και αξιολογητές πιστοποίησης μονοπατιών με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα. Επαφές, επίσης, έγιναν με αντιπροσώπους των εκδοτικών συγκροτημάτων και MME,  DoldeMedien και MotorPresse Stuttgart.

Παράλληλα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή της εταιρείας Media Marketing Weproductions, με έδρα τη Γερμανία, Ηρακλή Καλαμένιο, ο οποίος ανέλαβε να προωθήσει διαφημιστικό υλικό του Δήμου. Τέλος, η αντιπρόσωπος της Έκθεσης για Ελλάδα και Κύπρο Alexia Castro επισκέφτηκε το περίπτερo.

«Οι εντυπώσεις τόσο από τις επιμέρους συναντήσεις όσο και από τους μεμονωμένους επισκέπτες ήταν θετικές. Ο Δήμος μας έχει επιλέξει τον δρόμο της εξωστρέφειας και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να φέρουμε αποτελέσματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κόνιτσας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ