Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:26
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Έρχονται από Δευτέρα τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ

Off

Πιθανή είναι η μεταφορά της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Σεπτεμβρίου, τον επόμενο μήνα.

Το θέμα που αφορά 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων έμεινε ανοιχτό από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ότι η πρώτη προσέγγιση του είναι να έχει την δυνατότητα ο πολίτης να πληρώσει την 1η δόση του φόρου είτε στις 30 Σεπτεμβρίου είτε στις 31 Οκτωβρίου μαζί με την 2η δόση. «Θα το αξιολογήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες όσο πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα» πρόσθεσε.

Η απόφαση πρέπει να λάβει υπόψη της και τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου μετά και τις παρατάσεις που δόθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Χτες έπρεπε οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν δύο δόσεις από τον φόρο εισοδήματος για όσους δεν το είχαν κάνει ενώ ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δόση του τρέχοντος μηνός.

 

Από τη Δευτέρα

Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται στο myaade.gov. gr τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδος.

Το συνολικό ποσό που θα ζητήσει από τους φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών είναι περίπου 2,5 δισ. και η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε 6 δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει διαφορές με πέρυσι.

Εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι εκείνοι, που θα πληρώσουν μειωμένο ΕΝΦΙΑ ή μηδενικό, εξαιτίας του ότι τα εισοδήματά τους ήταν μειωμένα, λόγω της πανδημίας το 2020.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ