Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 10:52
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Άμεση διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων

Off

Την άμεση διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που έχουν ήδη βεβαιωθεί σε βάρος τους από την Οικονομική Υπηρεσία, ζητά η Επιτροπή Υπεράσπισης των φοιτητών, που κατηγορήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην πορεία στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 2020 στα Ιωάννινα. 

Μία ημέρα που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη της πόλης, για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημάδεψαν την πορεία μίας μικρής ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου από τη Φοιτητική Εστία της Δομπόλη προς το μνημείο ηρώων, η οποία σταμάτησε στο φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και στην καταστολή που εφαρμόστηκε σε βάρος των φοιτητών. 

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της προανάκρισης σε βάρος των 23 συλληφθέντων επιβλήθηκε το πρόστιμο των 900 ευρώ, το τριπλάσιο από το αρχικώς προβλεπόμενο, με τα πρόστιμα αυτά και τις προσαυξήσεις τους, να έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία. Το ποσό των 27.000 ευρώ συνολικά με τις προσαυξήσεις πλέον έχει ξεπεράσει τις 30.000 ευρώ και αυξάνεται προοδευτικά ενώ οι φοιτητές δεν έχουν πληρώσει, ούτε και πρόκειται να το κάνουν, όπως ανέφερε ο Κων. Λάχανης – Ζαγκλαβάρας, εκ μέρους της Επιτροπής Υπεράσπισης των 23 φοιτητών, καταγγέλλοντας το όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και την προσπάθεια της κυβέρνησης, να εφαρμόσει ένα δόγμα βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον τολμά να αντιδράσει σε διάφορου τύπου μεθοδεύσεις.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ