
Στις 24-26 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 25η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το θέμα για το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All Inclusive).
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στον εορτασμό σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (ICSD).
Ομάδες ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ηγουμενίτσα θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, το πλέον αναγνωρίσιμο μνημείο στη Θεσπρωτία, ιδιαίτερης ιστορικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής σημασίας. Με αφορμή τη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, που αποτελούσε χώρο θεατρικών δρώμενων αλλά και συνελεύσεων των πολιτών, θα επιχειρηθεί ο διάλογος και η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, θα λάβει μέρος προκαθορισμένος αριθμός ομάδων.
Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων και Ελέας είναι ελεύθερη για το κοινό.
Related Posts
-
25 Ιουνίου 2022 -
23 Ιουνίου 2022 Με μεγαλύτερες προοπτικές για το μέλλον
-
25 Μαρτίου 2022 Επιταχύνεται η αποκατάσταση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης
-
18 Φεβρουαρίου 2022 Προχωρά η αποκατάσταση του Αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης
-
20 Ιανουαρίου 2022 Γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο Γιτάνων
-
14 Αυγούστου 2021 Σε Γίτανα και Δωδώνη οι «Βάκχες»
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(14.460)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(295)
- Ελλάδα(98)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(2.956)
- Εκδηλώσεις(1.024)
- Ήπειρος(1.776)
- Αθλητικά(2.028)
Αρθρογραφία
Είσοδος