Κυριακή 19 Μαΐου 2024 07:12
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Το Πανεπιστήμιο προετοιμάζεται για την εκκίνηση διά ζώσης

Off

Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκειμένου να συζητήσουν την τελική μορφή εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών από τις 4 Οκτωβρίου. 

Η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο δεν περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εκδοθείσα, ωστόσο τα συλλογικά όργανα θα κληθούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις και προβληματισμούς, ώστε μεταξύ άλλων να αναλάβουν και τις ευθύνες που τούς αναλογούν, όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αλμπάνης.

Η έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων πριν από λίγες ημέρες διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις, που αναφέρθηκαν κατά κύριο λόγο από μεμονωμένες πρυτανικές αρχές και όχι από το σύνολο της Συνόδου, ειδικά σε σχέση με τους ελέγχους και το μηχανισμό που θα πρέπει να αναπτύξει κάθε Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Αλμπάνης σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας τόνισε, ότι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν έχουν διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις για τη διαδικασία και τη διασφάλισή της, ωστόσο επισήμανε, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί, πως η διαδικασία του ελέγχου των εγγράφων των φοιτητών δε θα παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί έλεγχος ή να επιδεικνύονται έγγραφα με πλήρη στοιχεία σε κανέναν. Αυτό είναι κάτι που το είπαμε εξαρχής και θα πρέπει να το γνωρίζουν και όλοι οι φοιτητές», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

 

Στο 80% οι εμβολιασμένοι φοιτητές

Το ποσοστό των εμβολιασθέντων φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Πανεπιστήμιο φτάνει το 80% ενώ το αντίστοιχο στο διδακτικό προσωπικό ανέρχεται στο 93%, με τον κ. Αλμπάνη να απευθύνει έκκληση στους πρωτοετείς κυρίως φοιτητές και στους λίγους καθηγητές και προσωπικό που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξει το συντομότερο δυνατό.

 

Προσλήψεις 

αντί αφυπηρετήσεων

Τέλος, το ποσό των 137.000 ευρώ που κατανεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκτάκτως, για προσλήψεις προσωπικού, θα διατεθεί, για την πρόσληψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και σχετική αναπλήρωση του αριθμού των αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών των προηγούμενων ετών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ