Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:48
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτισμός

Ιστορίες και μύθοι από την πόλη των Ιωαννίνων

Off

Γιαγιάδες και παππούδες, εκπαιδευτικοί και μαθητές, σκηνοθέτες και εικαστικοί, πληροφορικοί και αρχιτέκτονες, αρχειονόμοι και φωτογράφοι, αλλά κυρίως η πόλη των Ιωαννίνων και οι ιστορίες της, είναι οι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση που συμμετέχει το έργο Palimpsest στο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας  «Photometria 2021» που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Γιάννενα.

Στις «Προβολές», την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 μ.μ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), θα προβληθούν Ιστορίες της πόλης. Τις ξεχασμένες αυτές ιστορίες και μύθους, από την πόλη των Ιωαννίνων, εντόπισαν και ανέκτησαν από ηλικιωμένους συγγενείς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, που συμμετείχαν πιλοτικά στην υλοποίηση του έργου, και στη συνέχεια προχώρησαν  στην επεξεργασία τους και στη μετάπλασή τους σε animations.   

Ειδικότερα, θα προβληθούν οι ιστορίες :

Ο Λύκος, 54’’, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Τα Σημειώματα, 1’ 13’’, 7ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων Παυλίδειος

Ο Ντουραχάν Πασάς, 1’ 1’’, 26ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων

Η Κούκλα, 1’ 10’’, 1ο πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων

Οι Νοσοκόμες, 1’ 27’’, 1ο πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων.

Στόχος του έργου είναι να μετουσιώσει τη συμβατική εμπειρία του αστικού δημόσιου χώρου σε μια εμπειρία πολυεπίπεδη, όπου το παρελθόν ανασύρεται από τη λήθη κι επανέρχεται στην επιφάνεια του παλίμψηστου της πόλης. Η μουσειακή, αφηγηματική, δια-δραστική και θεματική αυτή εμπειρία επιδιώκει να αναζωογονήσει την συνθήκη της πόλης και παράλληλα να προσελκύσει υψηλής ποιότητας τουρισμό. 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, ενώ συμμετέχουν ακόμη η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και  Επαρχία του Λέτσε

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ