Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 06:17
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ο ρόλος της Περιφέρειας και οι χάρτες βόσκησης

Off

Το ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης στην περιοχή της Δρακόλιμνης Ζαγορίου, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας πως τα θέματα βόσκησης ανήκουν στην αρμοδιότητά της, όμως για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να εκπονηθούν οι χάρτες βόσκησης από το αρμόδιο Υπουργείο, που όμως καθυστερούν. 

«Η  Περιφέρεια Ηπείρου σαφώς και δεν έχει μείνει αμέτοχη όλο το προηγούμενο διάστημα σε φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή Δρακόλιμνης.

 Η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας έχει στείλει έγγραφα από το 2019 για θέματα που αφορούν ανεξέλεγκτη βόσκηση. Τα έγγραφα αυτά έχουν αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου ως αρμόδια υπηρεσία να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις. Επίσης, γνωρίζουμε πως υπάρχει και από το Δήμο Ζαγορίου παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα». 

 

Για Μεσοχώρα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί των Μ.Π.Ε. για διάφορα έργα μεταξύ των οποίων και:- «Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας, στον  ποταμό Αχελώο». (Κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση)

– Στρατηγική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Σ.Μ.Π.Ε.) για τα  Δεκαετή Προγράμματα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, των ετών 2020 – 2029 & 2021 – 2030. (Κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση)

-Στρατηγική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Σ.Μ.Π.Ε.) του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης (Κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση)

Τέλος, η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά – κατά πλειοψηφία – για την τροποποίηση της  απόφασης  έγκρισης κατανομής χρηματοδότησης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ