Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:46
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα

Off

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην Ακαδημία στην οδό Δωδώνης, έκαναν με δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ  Χρήστος Γρίβας, της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανας.

Στις δηλώσεις τους μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην επίθεση που, όωπς είπαν δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ, αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης .

Η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας.                                                                                                      

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου