Αθλητικά

Ψυχή και θάρρος, θέλει ο Μεταξάς

Off

Πανέτοιμοι να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο, ότι δεν ήταν τυχαίες οι νίκες τους επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ούτε και το ότι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, φέρονται οι παίκτες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που υποδέχεται την Κυριακή το βράδυ τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μία αναμέτρηση – ντέρμπι, με τους δύο αντιπάλους, να είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, με τους γηπεδούχους να αποτελούν μαζί με τον Βόλο την ευχάριστη έκπληξη. Μετά τη διακοπή των δύο εβδομάδων ο ΠΑΣ επιστρέφει στο πρωτάθλημα και στις επίσημες υποχρεώσεις του, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, με τον Ηρ. Μεταξά να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Λώλη και τον Αλ. Τριάδη και φυσικά τον Κόντε.

Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων, ενώ στην πόλη έφτασε και ο Μορέιρα, που ολοκλήρωσε και αυτός τις υποχρεώσεις με την εθνική Γουινέας.

Ο προπονητής του ΠΑΣ, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση είπε πως σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ψυχή και το θάρρος των παικτών και όχι η τακτική.

«Το είπα και στην αρχή της εβδομάδας και κάθε μέρα το λέω, είναι να μπούμε σ’ αυτό το παιχνίδι με θάρρος. Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα και να μη φοβόμαστε τον αντίπαλο. Να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να πούμε να παίξουμε μπάλα. Και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα μετά, θα είναι δεκτό. Απλά δεν θέλω να είμαστε φοβισμένοι και να γυρίζουμε προς τα πίσω την μπάλα και να αναγκαστούμε μετά να γεμίζουμε», ανέφερε αρχικά.

Γιατί όχι και με Ολυμπιακό;

Ερωτηθείς για το αν τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ δείχνουν το δρόμο για την αυριανή αναμέτρηση, παραδέχθηκε πως αφού έγινε κάτι μία φορά, γιατί να μη γίνει και δεύτερη και τρίτη.

«Είναι πιο εύκολη η δεύτερη φορά από την πρώτη. Απλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν θα γίνει κάτι από μόνο του. Μιλάμε πάντως για καθαρά ποδοσφαιρικό θάρρος, γιατί τα παιδιά είναι θαρραλέα. Και στο ματς με τον Ατρόμητο δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο, αλλά φοβήθηκαν να παίξουν το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Ποδοσφαιρικό θάρρος θέλω, να ανοίγουν την μπάλα προς τα μπροστά, προς το γκολ, προς την αντίπαλη εστία, αυτού του είδους το θάρρος εννοώ».

Ο Ολυμπιακός έχει

πολλά δυνατά σημεία

Ο κ. Μεταξάς ρωτήθηκε για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, λέγοντας πως δεν είναι ένα, αλλά αρκετά.

«Το δυνατό σημείο είναι ότι έχουν πολλά δυνατά σημεία. Με την Τρίπολη έβαλαν ένα γκολ και μετά πήγαν στο 1/3 του γηπέδου και περίμεναν να βάλουν και το δεύτερο, κάτι που τους βγήκε. Με τη Φενέρ έδειξαν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις, έβαλαν τρία γκολ και θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα. Αλλά και με άλλες ομάδες τους έβλεπα ότι πρεσάρουν ψηλά. Δεν είδα κάποια μεγάλη αδυναμία. Πρέπει επομένως να σταθούμε σ’ αυτά που μπορούμε εμείς να κάνουμε, να μην σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος. Τα ξέρουμε όλα όσα κάνει. Έχει μεγάλες επιτυχίες ο Ολυμπιακός, αλλά κι εμείς έχουμε και πάνω σ’ αυτό θα «χτίσουμε». Με το θάρρος των δύο πρώτων αγώνων με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που παίξαμε πολύ μπροστά και βγάλαμε τεράστιες ευκαιρίες. Με αυτό το θάρρος θέλω να δω τα παιδιά στο γήπεδο και αν είναι και ο κόσμος κοντά μας, που πιστεύω ότι θα είναι, να δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε».

Δυσκολίες στην προετοιμασία

Με τις φθινοπωρινές βροχές να έχουν κάνει την εμφάνισή τους και να δυσκολεύουν την προετοιμασία, ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε στην κατάσταση των βοηθητικών γηπέδων.

«Μας δυσκολεύουν οι συνθήκες, θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν μας δυσκολεύουν. Προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα, αλλά πρέπει να κυλάει η μπάλα. Από τη στιγμή που υπάρχουν νερά δύσκολα μπορούμε να διδάξουμε αυτό το κομμάτι. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και αυτό το πρόβλημα, να το λύσουμε και να πάμε για κάτι καλύτερο».

«Το μόνο σχέδιο, η όρεξη

να δουλέψω»

Η πρόσληψη του Αργ. Γιαννίκη στην ΑΕΚ, μετά τη διετή θητεία του στον ΠΑΣ είναι αναμφίβολα κάτι που συζητήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον κ. Μεταξά να απαντά σε ερώτηση για τις δικές του φιλοδοξίες.

«Να πάει καλά η ομάδα και να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Το έχω εξηγήσει, χρειάστηκα χρόνια να αλλάξω αυτό το σκεπτικό, αλλά εδώ και πολλά χρόνια –γιατί έχω και μια ηλικία – δεν κάνω τέτοιου είδους σχέδια. Το μόνο σχέδιο που είχα όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΣ ήταν να σκεφτώ αν θέλω να το κάνω και αν έχω όρεξη, που είχα πάρα πολύ όρεξη να το κάνω. Το δεύτερο είναι μέσα απ’ αυτήν την όρεξη να βγει η καλύτερη δουλειά που μπορώ να προσφέρω εκεί που είμαι αυτή τη στιγμή. Όλα τα άλλα θα έρθουν ή δεν θα έρθουν ανάλογα με την πορεία που έχεις».

Σφυρίζει ο Ευαγγέλου

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Ανδρέας Μεϊντανας (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών). Στο VAR θα βρίσκονται οι Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) με βοηθό τον Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής).

Σπουδαία παιχνίδια

Εκτός από την αναμέτρηση των Ιωαννίνων σημαντικά παιχνίδια διεξάγονται και στα άλλα γήπεδα για την 6η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο

Απόλλων Σμ. – Αστ. Τρίπολης

ΠΑΟ – Ιωνικός

Κυριακή

ΠΑΟΚ – Βόλος

Παναιτωλικός – ΟΦΗ

ΑΕΚ – Ατρόμητος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ – Ολυμπιακός

Δευτέρα

Λαμία – Άρης

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ