Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:01
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Off

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΣΥΡΙΖΑ

Ανήμερα της σύγκλησης της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ στην οποία αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για την πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κάτι που σημαίνει και τη μείωση του ποσοστού του δημοσίου κάτω από το 51%, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε κατά τόπους παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από υποκαταστήματα της ΔΕΗ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή του στις εξελίξεις και ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαδικασία του ξεπουλήματος, όπως τη χαρακτηρίζει.

Στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στα Ιωάννινα, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων διαφόρων τομέων και συλλογικοτήτων. Η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε δηλώσεις της επισήμανε, πως η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην περίπτωση της ΔΕΗ εφαρμόζει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας, όπως ανέφερε, τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας. «Ο ταυτόχρονος αποκλεισμός της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συνιστά την απόλυτη ιδιωτικοποίηση. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτήν την απόφαση, που είναι παντελώς αστήρικτη και αδικαιολόγητη, αφού η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα. Θα πρέπει παράλληλα η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να συγκρατηθεί το κύμα των ανεξέλεγκτων αυξήσεων στο κόστος ενέργειας και μοναδική εγγύηση γι’ αυτό, είναι η ΔΕΗ να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο», σημείωσε η κα Τζούφη.

Για ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες τόσο για τους καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, όσο και για τους εργαζόμενους της επιχείρησης έκανε λόγο ο Σάββας Δημητριάδης, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ ο Κίμωνας Σταμάτης, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ τόνισε, ότι η προσπάθεια πώλησης ενός ακόμη ποσοστού μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτες, αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνητικής ιδεοληψίας.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου