Επικαιρότητα

Να μη σβήσει το χαμόγελο των παιδιών

Off

Δραματική είναι η έκκληση που απευθύνουν τα στελέχη του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού», προς την ελληνική κοινωνία, τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, τις επιχειρήσεις και προς τους πολίτες, να στηρίξουν την προσπάθειά του, για να μη σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη κανενός παιδιού. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μετά το κλείσιμο των τραπεζών και το οποίο συνεχίζεται με τους κεφαλαιακούς ελέγχους και την αδυναμία των επιχειρήσεων να συνεχίζουν να παράσχουν στήριξη, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο αδιέξοδο, με τον πρόεδρό του κ. Γιαννόπουλο να τονίζει προ ημερών, ότι το οξυγόνο που έχει ο σύλλογος επαρκεί μόλις για μία εβδομάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έκκληση που απηύθυνε από τα Ιωάννινα η Αγγελική Λινάκη, υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας στήριξης και ενημέρωσης του συλλόγου, όπου βρίσκεται η Μονάδα, τόσο για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όσο και για να ενισχύσει τα ταμεία του συλλόγου, με τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμνηστικών ειδών.

Μιλώντας στο ITV, η κα Λινάκη τόνισε, ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως υπάρχει πίστη, ότι και αυτή τη φορά «Το Χαμόγελο» θα τα καταφέρει, με τη βοήθεια της ελληνικής κοινωνίας.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για όλους εκείνους που μας στηρίζουν. Οι επιχειρήσεις αδυνατούν πλέον να πληρώσουν με μετρητά, ενώ και οι πολίτες δυσκολεύονται να τακτοποιήσουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Δε διανοούμαστε, ότι μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών», τόνισε για να προσθέσει πως αυτή την περίοδο υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση που αναφέρεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

«Από τη μία έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη αύξηση των περιστατικών στα οποία καλούμαστε να παρέμβουμε και από την άλλη έχουμε μείωση στο ελάχιστο της στήριξης για να συνεχίσουμε. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης μακριά από τις ψυχές των παιδιών μας», ανέφερε.

Η Κινητή Μονάδα του συλλόγου βρίσκεται από χθες στα Ιωάννινα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την επισκεφτούν στην πλ. Μαβίλη καθημερινά μέχρι την Κυριακή το πρωί από τις 10.00 έως τις 13.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 23.00. 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου