Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 09:14
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Καλύπτονται 80 αιτήματα για πρωτοετείς στις Εστίες

Off

Θέμα ημερών είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τελική επιλογή των νόμιμων δικαιούχων των δωματίων στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μεταξύ των πρωτοετών φοιτητών, που έχουν υποβάλει συνολικά 120 αιτήσεις ενδιαφέροντος.

Από τις αιτήσεις αυτές, εκτιμάται, ότι ένας αριθμός 80 περίπου αιτήσεων θα καλυφθεί με τη διάθεση δωματίων στις Εστίες της Πανεπιστημιούπολης και για τους επιλαχόντες θα κινηθεί η διαδικασία της ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία, με το κόστος να καλύπτεται από το Πανεπιστήμιο, με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως ανέφερε ωστόσο, ο αρμόδιος αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, με αφορμή και τις διαμαρτυρίες, τις ανακοινώσεις, αλλά και την κατάληψη που έγινε στην Πρυτανεία από τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών, ο κανονισμός είναι απολύτως σαφής και ως εκ τούτου, η απαίτηση που διατυπώθηκε, να μη γίνει «έξωση» σε κανέναν από τις Εστίες, ανεξάρτητα από το αν δικαιούται ή όχι δωμάτιο, εκ των πραγμάτων δε μπορεί να εφαρμοστεί. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται συνολικός έλεγχος στα δωμάτια της Εστίας, που έχει μάλιστα και νομικές προεκτάσεις για να διαπιστωθεί εάν τα δωμάτια διατίθενται σήμερα σε νόμιμους ή μη δικαιούχους. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οι πρωτοετείς που είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι θα έχουν εγκατασταθεί και το κοινωνικό πρόσωπο του Πανεπιστημίου θα συνεχίσει να υφίσταται. Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί και δη, οι εστιακοί φοιτητές και να μη δημιουργούμε εσφαλμένες εντυπώσεις, για κάποιους που θέλουν να κρύψουν πραγματικά προβλήματα ή να εξυπηρετήσουν μία μικρή ομάδα φοιτητών», ανέφερε ο κ. Πασχόπουλος.

Ευχαριστίες στην

Επιτροπή Υγείας

Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι εικόνες της κανονικότητας έχουν σχεδόν παγιωθεί στο ίδρυμα, με τον κ. Πασχόπουλο να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη βοήθεια που παρέχουν στις πρυτανικές αρχές, ώστε το Πανεπιστήμιο να λειτουργεί σε συνθήκες κανονικότητας, παρά τα σποραδικά κρούσματα που διαπιστώνονται στην Πανεπιστημιούπολη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ