Αθλητικά

«Να ξεχάσουμε τον Άρη…»

Off

Πιστός στη νοοτροπία που τον διακρίνει, ότι κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζεται χωριστά και πως είτε με 1-0 είτε με 5-0, η νίκη δίνει τους ίδιους βαθμούς, ο Ηρ. Μεταξάς μίλησε στα τοπικά μέσα για την αναμέτρηση του Σαββάτου με την ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες», στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, αλλά κυρίως στους παίκτες του, ότι η ιστορική νίκη με τον Άρη, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης Τύπου, όπως ήταν φυσικό αφιερώθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, με τον προπονητή του ΠΑΣ, να λέει χαρακτηριστικά, πως «είναι ωραίο να κερδίζεις, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας». Βασικό στοιχείο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα ήταν η αυτοσυγκέντρωση.

«Είδα χθες τη συνέντευξη τύπου του ΠΑΟΚ και ρωτήθηκε κάτι παρόμοιο ο συνάδελφός μου, γιατί κάποιες φορές πάνε καλά και κάποιες άσχημα. Και είπε “δεν μάθαμε μετά από νίκες να κρατάμε τη συγκέντρωση. Δύο-τρεις μέρες νωρίτερα πρέπει να ξεχνάμε το προηγούμενο παιχνίδι και να είμαστε πάλι στο μηδέν”. Μου άρεσε αυτό γιατί τα ίδια έλεγα κι εγώ μέσα στα αποδυτήρια τις προηγούμενες μέρες και θα το πω και άλλη μία φορά. Είναι ωραίο να κερδίζεις, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Είτε 0-1 είτε 0-5, πάλι τρεις βαθμούς κερδίζεις. Δεν έγινε τίποτα παραπάνω».

Η περηφάνια είναι «αρρώστια»

Ο κ. Μεταξάς ρωτήθηκε για το πρεστίζ που προσδίδει στην ομάδα κάθε τέτοια νίκη, που έχει ιστορικά χαρακτηριστικά με τον ίδιο να τονίζει πως αυτό που είναι επικίνδυνο, είναι να πάρουν αέρα τα μυαλά όλων.

«Δε με ενδιαφέρει το πρεστίζ. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Η περηφάνια είναι από τις χειρότερες αρρώστιες. Δεν κερδίσαμε κάτι περισσότερο βαθμολογικά. Τρεις πόντοι είναι. Το παραπάνω θα το νιώθουν τα παιδιά σε 20 χρόνια όταν θα περνάνε στα καφενεία και θα λένε “θυμάσαι τότε;”. Σε 20 χρόνια μπορεί να είναι κάτι, σήμερα όμως είναι μόνο τρεις πόντοι. Μας χωρίζουν από τη 10η θέση, έξι πόντοι. Είναι πολύ μικρές οι αποστάσεις, δεν έγινε κάτι το φοβερό. Θα γίνει κάτι αν την απόδοση αυτή τη δείξουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Δεν λέω να βάλουμε πέντε γκολ, αλλά να έχουμε παρόμοια απόδοση. Να κόβουμε τα πλάνα του αντιπάλου και να περνάνε τα δικά μας. Αυτό έγινε μία, έγινε δύο, έγινε τρεις, αλλά για να είμαι ευχαριστημένος πρέπει να γίνεται όλη τη χρονιά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι τώρα και αυτό προσπάθησα να μεταφέρω και στα παιδιά στα αποδυτήρια, να μας φύγει από το μυαλό μας αυτό το παιχνίδι με τον Άρη. Το ξέρω ότι όταν κυκλοφορούν στην πόλη ακούνε τα μπράβο, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ έναν άλλον αντίπαλο τώρα».

Ο σεβασμός στον αντίπαλο

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα εάν σκέφτηκε να δώσε εντολή στους παίκτες, να κατεβάσουν ρυθμούς στο τέλος του αγώνα, σε ένδειξη σεβασμού στον αντίπαλο, που βρισκόταν ήδη στα σχοινιά.

«Το σκέφτεσαι, αλλά πάντα έχουμε αγωνία, ακόμα και στο 3-0. Αν μπει ένα, μπορεί να μπει και δεύτερο και μετά το τρίτο. Κάποια στιγμή, βέβαια, κάθισα στον πάγκο, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν έδινα εντολές. Ίσως ήταν αργά, το δέχομαι, αλλά το σκεφτόμαστε, όπως και το φοβόμαστε μη γίνει η στραβή. Έχουμε δει πολλά περίεργα. Έχω δει συνάδελφο, που τον θεωρώ πολύ καλό, να κάνει γρήγορα αλλαγές και να τις κάνει χαλαρά και με γέλια και αυτά τα ματς ή τα έχασε ή ήρθαν ισοπαλία. Μου έμεινε από τότε αυτό και δεν θέλω να ησυχάζω από νωρίς, όσο σεβασμός και να υπάρχει στον αντίπαλο, γιατί στόχος είναι η νίκη».

50-50 για Γκαρντάφσκι

Οι Γιαννιώτες περιμένουν τα νέα τεστ για κορωνοϊό, με την ευχή να μην υπάρχει άλλο κρούσμα πέραν αυτού που επιβεβαιώθηκε στα τεστ της Τρίτης. Από εκεί και ύστερα, απόντες θα είναι οι Κόντε και Οικονομόπουλος, ενώ ο Μπρένερ «έβγαλε» τη χθεσινή προπόνηση και θα δοκιμάσει και σήμερα. Κανονικά προπονήθηκε ο Αλ. Τριάδης, ενώ ελαφρύ τρέξιμο έκανε χθες ο Γκαρντάφσκι, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση και η συμμετοχή του είναι 50-50 στο βασικό σχήμα.

Καραντώνης διαιτητής,

Πορτογάλος στο VAR

Η ΚΕΔ στο μεταξύ όρισε τον Δημ. Καραντώνη του συνδέσμου Ημαθίας να διευθύνει την αναμέτρηση με βοηθούς τους Ψαρρή (Ζακύνθου) και Δημητριάδη (Καστοριάς). Τέταρτος ορίστηκε ο Αγγελάκης (Μακεδονίας). Στο VAR, θα βρίσκεται ο Πορτογάλος Εστέβες και βοηθός του ο Τριανταφύλλου από την Αρκαδία.

Καλύτερο γκολ του Περέα,

τέσσερις του ΠΑΣ στην 11άδα

Οι διακρίσεις στο μεταξύ για τους παίκτες του ΠΑΣ συνεχίζονται και το γκολ του Περέα στον Άρη, ψηφίστηκε ως το καλύτερο της 10ης αγωνιστικής, ενώ τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ περιλαμβάνονται στην καλύτερη 11άδα της ίδιας αγωνιστικής ημέρας. Πρόκειται για τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν και Εραμούσπε.

 

Η ΑΕΚ και ο Γιαννίκης

Αναπόφευκτα, η συζήτηση για τον αγώνα με την ΑΕΚ, επικεντρώθηκε στην επιστροφή του Γιαννίκη στο γήπεδο και στην ομάδα, την οποία γνωρίζει πολύ καλά. «Εμένα δεν με επηρεάζει. Με όλη την τεχνολογία που υπάρχει τώρα, τα βίντεο, τις ξέρουμε όλες τις ομάδες, δεν χρειάζεται να έχουμε κάνει προπονητές της. Γι’ αυτό δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Αν πω ότι τώρα έχει ειδικό βάρος το παιχνίδι, αυτό σημαίνει ότι σε άλλα ματς θα είμαι πιο χαλαρός; Δεν λειτουργώ έτσι. Σε όλα τα ματς θα είμαι το ίδιο σοβαρός, όπως και οι παίκτες. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να την περάσουμε και στους παίκτες. Κάθε ομάδα την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και σοβαρότητα και κάθε ερώτημα που μας βάζει, προσπαθούμε να βρούμε τις απαντήσεις. Γι’ άλλη μια φορά το πρώτο που θέλω να δω είναι να μη φοβηθούμε, να δείξουμε ότι μπορούμε και να δείξουμε το πρόσωπό μας, γιατί βλέπω σε φάσεις πρέσινγκ οι παίκτες να γυρνάνε πλάτη. Αυτό δεν το θέλω. Αν δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε πρόσωπο με πρόσωπο τότε θα είμαι ευχαριστημένος».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ