Επικαιρότητα

Σημεία φόρτισης οχημάτων στους δήμους Ζηρού και Ν. Σκουφά

Off

Έργα των Δήμων Ζηρού και Ν. Σκουφά, εντάσσονται στο «Πράσινο Ταμείο».

Σε συνέχεια της ένταξης του έργου με τίτλο «Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Ζηρού» στον Άξονα Προτεραιότητας “Περιβάλλον”, του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 498.920, 71€ την οποία ενέκρινε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, θετική απόφαση ένταξης, έλαβε από το «Πράσινο Ταμείο» και η Β’ πρόσκληση του προγράμματος «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)». Για τον Δήμο εγκρίθηκε το ποσό των 39.680 €.  Ο Δήμος Ζηρού έχει εξασφαλίσει την προμήθεια έξι ηλεκτροκίνητων οχημάτων (2 μικρών και 4 μεγάλων) και έξι φορτιστών, που θα ενισχύσουν καθοριστικά τις υπηρεσίες και θα αναβαθμίσουν τον στόλο των οχημάτων.

Επίσης, τρία έργα εντάχθηκαν στο “Πράσινο Ταμείο” μετά από τις μελέτες που είχε ετοιμάσει και υποβάλει ο δήμος Νικολάου Σκουφά.

Πρόκειται για την ανακατασκευή πέτρινου δημοτικού κτιρίου στο Πέτα και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την ανακατασκευή δημοτικού καταστήματος στην Αγία Παρασκευή και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, όπως επίσης και “δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου” που αφορούν στα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ), σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Πιο αναλυτικά το πρώτο έργο αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση ισόγειου δημοτικού κτιρίου που βρίσκεται στο Πέτα. Το κτίριο είναι πετρόχτιστο και η συνολική επιφάνειά του είναι 129,37 μ2.  Σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη από τις υπηρεσίες του Δήμου ενώ μετά την ανακατασκευή θα χρησιμοποιείται ως Πολιτιστικό Κέντρο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 148.800 ευρώ

Το δεύτερο έργο αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Το κτίριο χρησιμοποιείται ως αγροτικό ιατρείο καθώς και ως Τοπικό Δημοτικό Κατάστημα που εξυπηρετεί τους κατοίκους του οικισμού.  Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις το κτίριο θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και ασφαλές για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής και πέραν των υφιστάμενων χρήσεων θα φιλοξενεί πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις του Δήμου και των τοπικών Φορέων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 85.000 ευρώ

Τέλος, η τρίτη ένταξη στο «Πράσινο Ταμείο»  αφορά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του Δήμου Σκουφά, για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο).  Συγκεκριμένα θα χωροθετηθούν τουλάχιστον 12 σημεία φόρτισης, σε σημεία που θα υποδειχθούν στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 39.680 ευρώ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ