Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 12:35
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Νέος εξοπλισμός για την ενίσχυση ερευνητικών υποδομών

Off

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 του ΕΣΠΑ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κΑλέξανδρου Καχριμάνη η πράξη «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας (ΚΥΕΙΑ) του ΠΓΝΙ», συνολικού προϋπολογισμού 605.988 ευρώ.

Το έργο, με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στοχεύει στην ενίσχυση του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας (ΚΥΕΙΑ) με σύγχρονο εξοπλισμό μεγάλης απόδοσης και υψηλής ανάλυσης, απαραίτητου για την υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών έργων, με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Υγεία και την κοινωνία.

Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί για την παράλληλη μαζική ανάλυση γονιδίων (genomics/γονιδιωματική), mRNA (μεταγραφωματική/transcriptomics), πρωτεϊνών (proteomics/πρωτεωμική) και μεταβολιτών (metabolomics/ μεταβολωμική) με στόχο την ταυτοποίηση και κλινική επικύρωση νέων βιοδεικτών, χρήσιμων στην διαχείριση ενός ευρέος φάσματος νόσων (π.χ. γενετικών συνδρόμων, νεοπλασιών, εγγενών μεταβολικών νοσημάτων κλπ).

Το Κέντρο εντάσσεται στα Διατομεακά Τμήματα – Μονάδες του ΠΓΝΙ.  Στο ΚΥΕΙΑ συμμετέχουν ανεξάρτητα και αυτόνομα τα εργαστήρια: Αιματολογικό, Βιοχημικό (Κλινικής Χημείας), Ιατρικής Γενετικής, Παθολογοανατομικό-Κυτταρολογικό και η Ογκολογική Κλινική.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ