Τελευταία Νέα

Παίρνουν σειρά οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Σύγχρονος εξοπλισμός στο Οφθαλμολογικό Τμήμα
Αξιοποίηση με κοινωνικό πρόσημο
Με το Εθνικό Θέατρο η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Δωδώνης
ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΝΤΕΙΟ «Η αρχιτεκτονική της αναμονής» στην αρχαία Δωδώνη
Παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Πολιτισμού
Τριτοκοσμικές ήταν και παραμένουν οι συνθήκες στο εργοτάξιο
Ικανοποίηση για την απόδοση δικαιοσύνης
Δωρεάν διακοπές για συνταξιούχους του ΟΑΕΕ
Άκαρπες οι έρευνες στο Μιτσικέλι για τον εντοπισμό του 23χρονου
Zagori Mountain Running Όλα έτοιμα για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Δεξαμενές πυροπροστασίας για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων
Καλλιεργούσε κάνναβη στο μπαλκόνι του σπιτιού του
Τον Σεπτέμβριο η υπογραφή της σύμβασης για το Γιάννενα – Κακαβιά
ΙΩΑΝ. ΤΣΙΜΑΡΗΣ Στη Βουλή η «αναστολή λειτουργίας» της Μ.Ε.Θ Άρτας
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 01:23
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

Συνεργασία και κοινή δράση στην αντιμετώπιση κρίσεων

Off

Στο Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «Athena ’21», με θέμα «Απειλές και προκλήσεις στο ασταθές Γεωπολιτικό Περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου, Στρατηγικές ολιστικής προσέγγισης για την αντιμετώπισή τους», μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το διήμερο συνέδριο, που διεξάγεται στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην ιστορικά συνεπή και έμπρακτη συνεισφορά της Ελλάδας στις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο δυτικός, φιλελεύθερος κόσμος, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν «οι κρίσεις έτειναν να είναι αιφνίδια γεγονότα, σήμερα όμως μια κρίση είναι κάτι που συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι πλέον διαφορετικής φύσεως» επισημαίνοντας τους περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς και γεωστρατηγικούς κινδύνους που απειλούν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Ιδιαίτερα τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και κοινή δράση, υπογραμμίζοντας ότι πλέον «κανείς, ακόμα και οι μεγάλες χώρες, ακόμα και οι μεγάλες δυνάμεις, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα».

«Η διαχείριση κρίσεων είναι η διαχείριση του πώς να αποφύγουμε την καταστροφή. Τη γενική καταστροφή.  Η Γη πνίγεται. Η ειρήνη θα πρέπει να υπάρχει παντού» ανέφερε ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι «η ειρήνη απαιτεί μεγάλες προσπάθειες μεταξύ των κρατών». Και πρόσθεσε πως η φτώχεια, η τρομοκρατία, οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι «αποτελούν παγκόσμια προβλήματα και τα έθνη από κοινού θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουν».

Αναφερόμενος δε στην ευθύνη των πολιτικών ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε: «Οι πολιτικοί παντού προτιμούν να μιλούν. Η ενέργεια είναι μια δύσκολη δραστηριότητα. Οι ενέργειες οδηγούν σε κριτική. Οι ενέργειες σε οδηγούν στο να γίνεσαι μη αρεστός. Βρισκόμαστε όμως μπροστά σε προβλήματα που κινδυνεύουν να μείνουν ανεπίλυτα, εκτός και αν προβούμε σε ενέργειες. Εκτός και αν δράσουμε από κοινού, εκτός και αν δράσουμε με σοφία, με γνώμονα πως η Γη, η Ευρώπη, η περιοχή αυτή της Μεσογείου, χρειάζονται τη συνεργασία μας. Δεν πρόκειται για πολιτικό έμβλημα. Δεν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα. Πρόκειται για αδήριτη ανάγκη».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ