Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:43
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Off

Μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη ΔΕ Μαστοροχωρίων του δήμου Κόνιτσας, με τους λιγοστούς κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών να θυμούνται το χειμώνα του 2005, όταν και τότε είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για περίπου μία εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα και οι μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν από Βούρμπιανη μέχρι το Πληκάτι, στην Αετομηλίτσα και τη Φούρκα.

«Είναι γεγονός ότι υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ. Το πρόβλημα έχει λυθεί ήδη στην Κοινότητα Φούρκας και σε μεγάλο βαθμό έχει αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές», ανέφερε ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου.

Για κάποιους μεγαλύτερους βέβαια στην ηλικία, ξύπνησαν και μνήμες πριν το τέλος της δεκαετίας του 1960 στην Κόνιτσα, όταν άρχισαν να ηλεκτροδοτούνται τα χωριά, τότε που μετά τη δύση του ηλίου, το φως στα σπίτια δινόταν από τις λάμπες πετρελαίου. Η κατάσταση είναι δραματική και γίνεται εφιαλτική για τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άλλη πηγή θέρμανσης πλην του ηλεκτρικού, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται για λόγους υγείας το ηλεκτρικό, χρησιμοποιώντας συσκευές οξυγόνου.

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κόνιτσας βρέθηκαν από νωρίς στα σημεία των βλαβών, ήταν όμως η πρώτη φορά που ενώ αποκαθίστατο μία βλάβη, προέκυπτε σχεδόν την ίδια στιγμή μία ή και περισσότερες σε άλλα σημεία του δικτύου.

Ο κ. Εξάρχου μιλώντας στο ITV, απηύθυνε έκκληση προς τους υψηλά ιστάμενους του ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανέφερε, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεριμνήσουν για τη συντήρηση του απαρχαιωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή, με εκτεταμένους καθαρισμούς και αποψιλώσεις γύρω από τους στύλους.

«Οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, κυρίως οι επαγγελματίες στα χωριά, από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, δημιουργούν απογοήτευση και ανασφάλεια για τη συνεχιζόμενη επί χρόνια κατάσταση. Είναι έκκληση στην κοινή λογική γιατί η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε ξαφνικά φέτος, αλλά κάθε χρόνο χειροτερεύει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ