Επικαιρότητα

ΚΕΡΚΥΡΑ Έλεγχοι με… καταδίωξη από τους Θηροφύλακες

Off

Η άρτια εκπαίδευση, η εμπειρία, η μεθοδικότητα και η ψυχραιμία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου απέτρεψε τα χειρότερα και τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος ή και δυστυχήματος, σε δύο περιπτώσεις καταδίωξης λαθροθήρων στο νησί της Κέρκυρας, αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ε’ ΚΟΗ, στην πρώτη περίπτωση, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων περιπολιών και ελέγχων, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, στη Δ.Κ Μωραϊτικων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακης έκανε σήμα στάσης για έλεγχο σε διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου επιχείρησε να εμβολίσει το αυτοκίνητο της Θηροφυλακής και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία σταμάτησε, όταν ο καταδιωκόμενος εισήλθε σε κατοικημένη περιοχή και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Ωστόσο, ο οδηγός του οχήματος αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες, ενώ ταυτοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το όχημα, μέσω του αριθμού της πινακίδας κυκλοφορίας.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία.

Λίγη ώρα αργότερα στην ίδια περιοχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, σε μπλόκο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, έγινε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό ενός δικύκλου, που δε σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη. Μετά από λίγο, τα οχήματα της Θηροφυλακής μπλόκαραν τον οδηγό του δικύκλου, ο οποίος κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως είχε μαζί του, εκτός θήκης, ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, που έφερε τέσσερα φυσίγγια, ενώ δε διέθετε άδεια θήρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Επίσης, σε ένα τρίτο περιστατικό και πάλι στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας και συγκεκριμένα στη Δ.Κ Λίνια Χλωμού, κατά τη διάρκεια ελέγχου, κλιμάκιο της Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι μπεκάτσας), μισή ώρα πέραν της δύσης του ηλίου, ενώ δε διέθετε άδεια θήρας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε και ένα πτηνό (μπεκάτσα) που είχε προλάβει να θηρεύσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση παράνομης θήρας, καθώς επίσης και για το αδίκημα της άρνησης παράδοσης όπλου και φυσιγγίων.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, αλλά και προηγούμενα των τελευταίων ημερών στο νησί της Κέρκυρας, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ «στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα λαθροθηρίας. Ειδικά μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο που τα αποδημητικά πτηνά φτάνουν στην περιοχή για να ξεχειμωνιάσουν,  οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί και εντατικοί, με τη συνεργασία των συναρμόδιων Δασικών υπηρεσιών, της ΕΛ.ΑΣ και άλλων».

Εκφράζει δε, «τα θερμά της συγχαρητήρια στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για την επαγγελματική και υπεύθυνη στάση τους, να προστατέψουν και την αειφορία της φύσης, αλλά και το κοινωνικό σύνολο από απερίσκεπτες και επικίνδυνες ενέργειες, ευτυχώς λίγων ατόμων, που δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ