Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:14
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Αύξηση χρηματοδότησης για τα νέα έργα στον Βιολογικό

Off

Την απόφαση να ζητήσει από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος από το οποίο χρηματοδοτείται, την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων με ποσό 1,9 εκ. ευρώ έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ.

Πρόκειται για μία απόφαση που κρίθηκε απαραίτητη, κατόπιν και των σχετικών εισηγήσεων της νομικής και τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΙ, ώστε αφενός να μην υπάρξει ο κίνδυνος της επιπλέον καθυστέρησης στην έναρξη κατασκευής του έργου και αφετέρου, να μην προκύψει θέμα απένταξης και επιστροφής των χρημάτων.

Ο ανάδοχος του έργου έχει ζητήσει όπως ανέφερε ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας την εξωσυμβατική χρηματοδότηση για επιπλέον έργα που προκύπτουν από τα διαφορετικά σε σχέση με την αρχική μελέτη γεωτεχνικά στοιχεία, με το ποσό των 3 εκ. ευρώ, το οποίο στη συνέχεια με την παρέμβαση του τεχνικού συμβούλου καθορίστηκε σε 1,9 εκ.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ αποφάσισε, όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας να ζητήσει από την Διαχειριστική Αρχή επιπλέον χρηματοδότηση, με την πεποίθηση, ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό. «Αν αυτό αποτυπωθεί και στην πράξη, τότε θα έχουμε πετύχει το επιπλέον βάρος να μην επιβαρύνει τους πολίτες και επίσης, όπως μας ανέφερε ο ανάδοχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ότι ο χρόνος επαρκεί για να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος του 2023», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας, που ρωτήθηκε επίσης για το αν υπάρχουν ή προκύπτουν υπηρεσιακές ή άλλες ευθύνες που οδήγησαν σε αυτή τη νέα εξέλιξη.

«Θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω 12-13 χρόνια στο παρελθόν για να δούμε αν κάποιος υπάλληλος ή κάποια υπηρεσία έκανε κάποιο λάθος και εμείς δεν το θέλουμε, αλλά κοιτάζουμε μπροστά για να γίνει το έργο με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ