Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 01:58
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Παρέμβαση για να αποφορτιστούν τα ΤΕΠ των νοσοκομείων

Off

Δραματική έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να αποφορτιστούν τα ΤΕΠ των νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του ΠΓΝΙ, από την τεράστια πίεση που δέχονται για τα μοριακά τεστ και τα δηλώσεις των κρουσμάτων, απευθύνει η ΕΙΝΗ.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, η κατάσταση ξέφυγε πλήρως από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα έξω από τα ΤΕΠ των νοσοκομείων και ειδικότερα στο ΠΓΝΙ να επικρατεί το αδιαχώρητο με συνωστισμό δεκάδων ή και εκατοντάδων πολιτών, που έχουν βρεθεί θετικοί σε rapid test, να περιμένουν για να κάνουν και την επιβεβαίωση με μοριακό τεστ ή να δηλωθούν ως θετικοί στον ιό, μαζί με άλλους ασθενείς που είναι αρνητικοί και προσέρχονται για άλλους λόγους στο νοσοκομείο. Η περίπλοκη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει ασφυξία στη λειτουργία του ΤΕΠ, του πιο νευραλγικού ίσως τμήματος του ΠΓΝΙ, ενώ παρά τις εκκλήσεις προς την ηγεσία του υπουργείου, της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, δεν είχε βρεθεί, ούτε και είχε δοθεί κάποια λύση.

Μεγάλο βάρος

Η δύσκολη κατάσταση γίνεται ήδη δυσκολότερη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού, από το γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά νόσησης του υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός μάχης γιατροί και νοσηλευτές, όπως έγινε πριν από 10 ημέρες στη Νευρολογική Κλινική, που αποδεκατίστηκε μετά από ενδονοσοκομειακή διασπορά.

«Είναι δεδομένο, ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα και στο προσωπικό, επομένως πέρα από την ήδη υπάρχουσα πίεση στις νοσηλείες, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα με το λιγότερο προσωπικό. Η κατάσταση στα ΤΕΠ έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Τα νοσοκομεία και ειδικά το ΠΓΝΙ σήκωσε και σηκώνει μεγάλο βάρος με τις νοσηλείες των ασθενών, λειτούργησε επτά εμβολιαστικές γραμμές και πλέον καλείται να κάνει και τη δουλειά του ΕΟΔΥ. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, γιατί ο αριθμός των πολιτών που συγχρωτίζονται στα ΤΕΠ είναι τεράστιος, και υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος της περαιτέρω διασποράς του ιού και στο προσωπικό καις τους άλλους ασθενείς, που φτάνουν με άλλα νοσήματα στο νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κιτσανού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ