Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:24
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2022
Ήπειρος

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χωριά δήμου Γεωρ. Καραϊσκάκη

Off

Θα πρέπει να ανατρέξει κανείς πολλά χρόνια στο παρελθόν, για να φτάσει σε μία χρονιά και ειδικότερα σε έναν χειμώνα χωρίς προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά χωριά του δήμου Γεωρ. Καραϊσκάκη.

Η κατάσταση όμως τους τελευταίους τέσσερις μήνες από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου του 2022, είναι πρωτόγνωρη και εφιαλτική για τους λιγοστούς κατοίκους, ειδικότερα όμως για εκείνους που συνήθως είναι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν και κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με κάποιους κατοίκους που είχαν τη δυνατότητα, να φεύγουν τουλάχιστον για το χειμώνα για κάποιο αστικό κέντρο και κάποιους άλλους, να ζουν καθημερινά με την αγωνία αν θα έχουν ρεύμα, για να ξέρουν αν θα έχουν παροχή οξυγόνου!

Την κατάσταση αυτή περιέγραψε με δραματικό τόνο ο δήμαρχος Γεωρ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, μιλώντας στο ITV, δίνοντας το στίγμα όσων βιώνουν καθημερινά οι λιγοστοί κάτοικοι των χωριών, που είναι όλα τους ορεινά και απομακρυσμένα.

«Προφανώς, δεν έχουν καταλάβει κάποιοι που θα έπρεπε ήδη να έχουν αναλάβει την ευθύνη, τι σημαίνει, να περιμένεις να έρθει το ρεύμα για να ξέρεις αν θα έχεις οξυγόνο, γιατί αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στο δημαρχείο. Έχουμε άρρωστους ανθρώπους στα χωριά που χρειάζονται οξυγόνο και οι οποίοι μας ζητούν ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση για να ξέρουν πότε θα κάνουν χρήση του οξυγόνου. Υπήρξαν περιπτώσεις που μεταφέραμε με οχήματα του δήμου, ηλικιωμένους ασθενείς και ανήμπορους σε ασφαλές ηλεκτροδοτούμενο μέρος, για να έχουν παροχή οξυγόνου, για να έχουν θέρμανση, για να έχουν τα αυτονόητα. Δε μιλάμε για αριθμούς, αν πρόκειται για δέκα, 20 ή εκατό συνανθρώπους μας. Για εμάς έστω και ένας να μην έχει τα αυτονόητα, να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και να ζει σε αυτήν την αγωνία, είναι το ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μίγδος.

Ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση

Ο δήμος Γεωρ. Καραϊσκάκη έχει απευθυνθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου στις εισαγγελικές αρχές, έχοντας ενημερώσει με σχετικό έγγραφο για την κατάσταση, όπως όμως και προς τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Δυστυχώς, πέρα από κατανόηση, δε βρίσκουμε τίποτε άλλο. Ούτε κάποια υπεύθυνη απάντηση έχουμε πάρει για τις αιτίες των καθημερινών προβλημάτων, ούτε και κάποιο χρονοδιάγραμμα ή σχεδιασμό για την επίλυση του προβλήματος. Διαβάζουμε και το βλέπουμε καθημερινά για το ράλι των τιμών στην ενέργεια, για το πόσο ανεβαίνουν οι τιμές για τα οικιακά τιμολόγια, για τα κέρδη των παρόχων και τις επενδύσεις, όμως εμείς το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι δεν έχουμε ρεύμα. Απευθυνθήκαμε στον υπουργό κ. Σκρέκα, τον οποίο έχουμε ενημερώσει αρμοδίως, ούτε από εκεί όμως έχουμε πάρει υπεύθυνη και σαφή απάντηση. Έχουμε αποδείξει ως δημοτική αρχή, όλα τα χρόνια, ότι δεν είμαστε από εκείνους που φωνάζουμε με το παραμικρό, ή ασκούμε κριτική για το τίποτε. Έχουμε να κάνουμε με ζωές συνανθρώπων μας όμως, για τις οποίες κάποιοι δεν ενδιαφέρονται», κατέληξε ο κ. Μίγδος.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ