Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 03:45
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Off

Ανοιχτό κάλεσμα στους φοιτητές, αλλά και στο σύνολο των πολιτών, να συμπαρασταθούν στα αιτήματά τους, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νέος Νόμος – Πλαίσιο, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά ούτε και ο Νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, απευθύνουν τα μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, Στέφανος Νίτσας, τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, που έλαβαν χώρα σε πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με παρεμβάσεις της Αστυνομίας καλλιεργούν ένα κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, ώστε να δημιουργηθεί ένταση και να θεωρηθεί με κάποιον τρόπο, αναγκαία και η σύσταση και η δράση του Σώματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Οι ανακοινώσεις για εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου για την ταυτοπροσωπία και την είσοδο των φοιτητών, οι αλλεπάλληλες καταπατήσεις του Ασύλου με εφόδους οπλισμένων ομάδων της αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι η κυβέρνηση κινείται πιο έντονα στην κατεύθυνση τρομοκράτησης των φοιτητών και των διαδικασιών τους. Η επίθεση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση τόσο με την πλήρη εφαρμογή του ψηφισμένου Νόμου 4777 όσο και με τον νέο νόμο που έχει εξαγγείλει ότι θα φέρει γνωρίζει ότι θα γεννήσει αντιδράσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νίτσας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου