Πολιτισμός

Η Αρχαιολογία στη Βορειοδυτική Ελλάδα και το Ιόνια

Off

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και οι  Εφορείες Αρχαιοτήτων οργανώνουν το 3ο Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου.

Το 3ο Συνέδριο θα γίνει διαδικτυακά από την Τετάρτη 19 ως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ώρα 17:30.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 193 Σύνεδροι (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, νομισματολόγοι, φιλόλογοι, μουσειολόγοι, συντηρητές, αρχαιομέτρες, ανθρωπολόγοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές ή υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές) με 95 προφορικές και 16 επιτοίχιες ανακοινώσεις σε 13 πρωινές και απογευματινές συνεδρίες.

Θα παρουσιαστεί κυρίως το έργο των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην περιοχή κατά την τελευταία τριετία (2018-2021) και οι συνεργασίες, που αναπτύχθηκαν με πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Καλύπτονται διαχρονικά θέματα από την προϊστορική περίοδο έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια σε περιοχές της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων Νήσων.

Το συνέδριο θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και είναι προσβάσιμο στο κοινό (ο σύνδεσμος στις ανακοινώσεις των διοργανωτών στις σελίδες τους).

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου