Επικαιρότητα

Ανοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την 4η δόση

Off

Να κλείνουν ραντεβού για την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid-19, μπορούν οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η 4η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την αναμνηστική δόση (3η δόση) και θα γίνεται με τα εμβόλιο mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna. Στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα με μεταμόσχευση, σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτονεακή κάθαρση, καρκίνος υπό αγωγή, καρκίνος συμπαγούς οργάνου, άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, αιματολογικός καρκίνος κατά την τελευταία πενταετία και άτομα σε ανοσοκαταστολή στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αντιφλεγμονώδη, αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα με ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν ειδικές ανοσοτροποποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες.

Τα εμβόλια στην ΕΕ

«Αν βρισκόμαστε στο δρόμο για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την πανδημία, είναι επειδή έχουμε εμβόλια mRNA που έχουν αναπτυχθεί από Ευρωπαίους επιστήμονες», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την παρέμβασή της στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η ανάπτυξη αυτών των εμβολίων οφείλεται στις ευρωπαϊκές αξίες, τόνισε, όπως η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της επιστήμης και οι ανεξάρτητες επιλογές για τους επενδυτές», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι με τα εμβόλια αυτά «σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό, από ό,τι πριν από δύο χρόνια».

Κάνοντας έναν απολογισμό, η Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η ΕΕ έχει παραδώσει συνολικά 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων στους πολίτες της, ενώ πάνω από το 80% των ενηλίκων στην Ευρώπη είναι διπλά εμβολιασμένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, ωστόσο, στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, λέγοντας: «αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι είμαστε η μόνη περιοχή στον κόσμο που συνέχισε να εξάγει ή να κάνει δωρεές σε άλλες χώρες». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δόσεις που παρασκευάστηκαν στην Ευρώπη έχουν παραδοθεί σε 150 χώρες. Σημείωσε, τέλος, ότι η βιομηχανία στην Ευρώπη παράγει περισσότερες από 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κάθε μήνα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ