Επικαιρότητα

Προβλήματα από το αυστηρό πρωτόκολλο στο «Χατζηκώστα»

Off

Συνοδοί ασθενών καλούνται να πληρώνουν κάθε λίγες ημέρες το μοριακό τεστ για την είσοδό τους στις Κλινικές, ακόμα κι όταν είναι εμβολιασμένοι- Οι κινήσεις που σκέφτεται να κάνει η Διοίκηση του νοσοκομείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και δικαιολογημένα σε ένα βαθμό, η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Χατζηκώστα, να εφαρμόσει ένα εξαιρετικά αυστηρό πρωτόκολλο που στην ουσία του είναι απαγορευτικό για όλους, εμβολιασμένους και μη, ως προς την παρουσία συνοδών ασθενών στις Κλινικές του νοσοκομείου. Η απόφαση αυτή, που από τις 17 Ιανουαρίου παρατάθηκε μέχρι και το τέλος του μήνα, υπαγορεύτηκε από την έξαρση των κρουσμάτων στο προσωπικό του νοσοκομείου, σε Τμήματα και Κλινικές, όπως όμως και σε ασθενείς και συνοδούς και η αλήθεια είναι, ότι απέφερε αποτελέσματα, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων περιορίστηκε σημαντικά.

Από την άλλη όμως, η αντιμετώπιση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών, που θέλουν να συνοδέψουν και να φροντίσουν συγγενικά τους πρόσωπα, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης, ακόμη και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η παρουσία συνοδού για βαρέως πάσχοντα ασθενή, προβλέπεται μεν σε συνεννόηση με τον διευθυντή του Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται, αλλά σε κάθε περίπτωση με την υποχρέωση διενέργειας και προσκόμισης αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Ακριβώς όμως επειδή στην απόφαση και την οδηγία του υπ. Υγείας για τους συνοδούς στα νοσοκομεία δεν υπάρχει η διευκρίνιση, για το αν οι συνοδοί μπορούν να κάνουν σε δημόσια δομή ή όχι τον μοριακό έλεγχο, δημιουργήθηκε τεράστιο ζήτημα, που έθιξε ένας συγγενής ασθενούς στο νοσοκομείο Χατζηκώστα (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) ο οποίος ανέφερε, ότι υποχρεώθηκε να καταβάλλει ανά δύο ημέρες το αντίτιμο των 47 ευρώ, για να προσκομίζει μοριακό τεστ, παρότι είναι πλήρως εμβολιασμένος.

«Δηλαδή, με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, τιμωρούνται οι εμβολιασμένοι ή αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους μη εμβολιασμένους, και υποχρεώνονται να πληρώνουν σε ιδιωτική δομή ανά δύο ημέρες για να κάνουν το μοριακό τεστ», ανέφερε ο καταγγέλλων.

Επικαλέστηκε μάλιστα προς επίρρωση των δικών του ισχυρισμών, το τι ισχύει στο ΠΓΝΙ, όπου υπάρχει μεν αυστηρό πρωτόκολλο για τους συνοδούς, ασθενών, μόνον εφόσον το κρίνουν οι διευθυντές των Τμημάτων ή Κλινικών, αλλά οι πλήρως εμβολιασμένοι εισέρχονται με rapid test και οι ανεμβολίαστοι με μοριακό τεστ.

Τι απαντά η διοίκηση

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα με την οποία επικοινωνήσαμε αναφέρει, ότι η οδηγία του υπ. Υγείας προβλέπει ξεκάθαρα, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί και οι νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο μπορούν να προσέρχονται έχοντας κάνει μοριακό τεστ ή rapid πριν την είσοδό τους σε δημόσια δομή υγείας. Η απόφαση της διοίκησης ωστόσο ελήφθη, με βάση την άσχημη τροπή στις αρχές του μήνα, λόγω των πολλών κρουσμάτων και αναμένεται να τροποποιηθεί το συντομότερο, ίσως και σήμερα Τρίτη, παρέχοντας τη διευκόλυνση, ώστε οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες που θέλουν να είναι συνοδοί ασθενούς, να υποβάλλονται σε δωρεάν μοριακό έλεγχο στο νοσοκομείο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ