Επικαιρότητα

Σημαντικός ο ρόλος του εμβολιασμού

Off

Με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα φαίνεται πως περνά η συντριπτική πλειονότητα τουλάχιστον των ηλικιωμένων τροφίμων στο Γηροκομείο, τη νέα παραλλαγή «Όμικρον» του κορωνοϊού.

Στους νέους ελέγχους των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ που έγιναν την Παρασκευή στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων, εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, ανάμεσα σε 31 άτομα που ελέγχθηκαν.

Ο αριθμός των 10 νέων κρουσμάτων προστίθεται στα 14 θετικά που είχαν επιβεβαιωθεί στις αρχές της εβδομάδας, αλλά και σε άλλα που προηγήθηκαν το προηγούμενο δεκαήμερο.  Το ευτύχημα στην περίπτωση αυτή, σε αντίθεση με την μεγάλη συρροή κρουσμάτων το Φθινόπωρο του 2020, που οδήγησε σε πολλές νοσηλείες και σε κάποιους θανάτους ηλικιωμένων, είναι πως αυτή τη φορά ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και μέχρι και χθες, δύο άτομα χρειάστηκε να παραμείνουν για νοσηλεία. Και αυτοί όμως είχαν όπως και οι υπόλοιποι ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, τρανή απόδειξη φυσικά της σημασίας του εμβολιασμού.  Στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων έχει εμβολιαστεί το σύνολο των ωφελούμενων και με την τρίτη δόση και αυτή είναι η βασική εξήγηση που η νέα συρροή κρουσμάτων δεν αποτυπώνεται σε διακομιδές στα νοσοκομεία, σε νοσηλείες ή ακόμη και σε θανάτους.

Στο Γηροκομείο πάντως από το πρώτο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα, εφαρμόζεται με απόλυτη αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο των ελέγχων σε ωφελούμενους και εργαζόμενους, έχει απαγορευτεί εδώ και πολλούς μήνες το επισκεπτήριο, ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με δαπάνες μάλιστα της δομής είναι συνεχείς.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου