Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 09:31
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Να αξιοποιηθούν τα κονδύλια για τις προστατευόμενες περιοχές

Off

Θέματα των προστατευόμενων περιοχών και ειδικότερα των περιοχών του δικτύου Natura 2000,, συζητήθηκαν στη συνάντηση με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Μ. Παπαδοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κ. Τριάντη, που είχε την Πέμπτη ο Σταύρος Καλογιάννης.

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής, συζητήθηκαν:

– H διαδικασία μετάβασης των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών όλης της χώρας στον ΟΦΥΠΕΚΑ. Ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε, σε ό,τι αφορά το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, ότι πρέπει η έδρα και το προσωπικό του να παραμένουν στα Ιωάννινα, όπως προβλέπεται στο ιδρυτικό Προεδρικό Διάταγμα του 2009.

– Οι μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών που δίνονται μέσω διαπεριφερειακής και διακρατικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου (2021-2027), του Ταμείου Ανάπτυξης και της Μακρο- περιφερειακής Στρατηγικής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους. Οι προτεινόμενοι τομείς συνεργασίας είναι η ανάδειξη των ορεινών όγκων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη συνοχή στις ορεινές περιοχές, ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές, η βιοποικιλότητα, τα γεωπάρκα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα του ΟΦΥΠΕΚΑ για τη συνεργασία και δήλωσε: «Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι μοναδικά. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν διαθέσιμα τόσο πολλά ευρωπαϊκά κονδύλια, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα με τις δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, οφείλουμε –σε επίπεδο Νομού Ιωαννίνων και Περιφέρειας Ηπείρου– να αξιοποιήσουμε έγκαιρα και ορθολογικά τα διαθέσιμα κονδύλια, πρέπει συνεπώς να είμαστε απολύτως έτοιμοι, σε επίπεδο «ωριμότητας» έργων και δράσεων. Σε ό,τι με αφορά δηλώνω για μία ακόμη φορά ότι είμαι στη διάθεση της Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη των κοινών στόχων».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ