Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:25
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Σε θετικό έδαφος η παραχώρηση του στρατοπέδου

Off

Ένα θετικό βήμα φαίνεται ότι γίνεται στην παραχώρηση τουλάχιστον μέρος του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Για «θετικό κλίμα» κάνει λόγο η δημοτική αρχή, στον απολογισμό της πρώτης συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για το θέμα,

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια αλληλογραφίας που είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση στρατοπέδων στην περιοχή μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο.

Ο Δήμαρχος είχε απευθύνει σχετική επιστολή στο Υπουργείο στην οποία είχε αναλύσει όλο το ιστορικό για την παραχώρηση και ακολούθησε η συνάντηση με τον Υφυπουργό που έχει στην αρμοδιότητά του το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στον Υφυπουργό επίσης παραδόθηκε η μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2008 και η οποία αποτελεί βάση των συζητήσεων.

«Το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου που δεν χρησιμοποιείται για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών» τονίζει ο Δήμος.

«Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου έγινε καταρχήν αποδεκτό από τον Υφυπουργό και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω. Η συνάντησή μας υπήρξε γόνιμη και ουσιαστική και οριοθετήσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με πρώτο βήμα την επικαιροποίηση της μελέτης. Πρόθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι να αποδώσουν στην πόλη τμήμα του στρατοπέδου και ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ