Τελευταία Νέα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 11:11
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Στη Βουλή ο επανακαθορισμός των ορίων του Μ. Πάπιγκου

Off

Εξηγήσεις για τον επανακαθορισμό των ορίων του Μεγάλου Πάπιγκου ζητούν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας τονίζουν πως: «η οριοθέτηση του οικισμού του Μ. Πάπιγκου έγινε το 1990 με απόφαση του Νομάρχη Ιωαννίνων. Έκτοτε, δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση με απόφαση αρμόδιας αρχής. Ωστόσο, ο Δήμος Ζαγορίου χάραξε νέο όριο κατά τη διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών και ενημέρωσης του Κτηματολογίου».

Όπως αναφέρουν, η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά της, ενώ επισημαίνουν πως «τυχόν παραλείψεις και λάθη ενδέχεται να οδηγήσουν στην άρση της προστασίας που παρέχει η KYA-23069 στο Πάρκο Βόρειας Πίνδου». Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ΚΥΑ καθορίζει τις ζώνες προστασίας, χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν επίσης πως «η χάραξη των ορίων οικισμών, στο πλαίσιο της κατάρτισης των δασικών χαρτών, δεν μπορεί να αποτελεί την μόνη εγγύηση για την αυξημένη προστασία όπου αυτή απαιτείται εκ του νόμου».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:

1.Πότε υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η χάραξη των ορίων του οικισμού του Μ. Παπίγκου από τον Δήμο Ζαγορίου;

2. Υφίσταται νεότερη χάραξη των ορίων του οικισμού; Αν ναι, ποια Υπηρεσία προχώρησε στην τροποποίηση και με ποια αιτιολογία;

3. Υφίσταται αρμόδια Υπηρεσία για τον καθορισμό ή/και τον έλεγχο των ορίων οικισμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία;

4. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ έχουν προχωρήσει στον καθορισμό και  έλεγχο των ορίων των οικισμών του Δήμου Ζαγορίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών;

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ