Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των αγροτών

Off

Στα προβλήματα των αγροτών που βρίσκονται στο προσκήνιο με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες επικεντρώθηκε το μεγαλύτερο σκέλος της συνέντευξης Τύπου του περιφ. συμβούλου Σπ. Ριζόπουλου το πρωί της Δευτέρας.

Αφορμή αποτέλεσαν δύο γεγονότα, το πρώτο με την συζήτηση στο περιφ. συμβούλιο και την κατάθεση πέντε διαφορετικών σχεδίων ψηφισμάτων στήριξης των αγροτών και το δεύτερο η απόφαση για επιδότηση της κλημεντίνης, μαζί και των παραγωγών για τις ελιές καλαμών, υποστηρίζοντας, ότι αποτελεί δικαίωση των προτάσεων της παράταξης από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο πρώτο ζήτημα αυτό του περιφ. συμβουλίου ο κ. Ριζοπουλος τόνισε, ότι οι άλλες παρατάξεις στο Σώμα, δικαιολογούν πλήρως τη στάση τους ως «κομματικές» παρατάξεις και όχι ως αυτοδιοικητικές.

«Τα πέντε διαφορετικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση για τον πρωτογενή τομέα είναι ενδεικτικά του πώς βλέπουν τον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου όλες οι άλλες παρατάξεις, αφού δεν κατάφεραν ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση που περνούν οι παραγωγοί μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό περιφερειακό όπου βρεθήκαμε μπροστά σε πέντε διαφορετικές προτάσεις για ψηφίσματα για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε σαν εκλογική πελατεία. Αν μας ενδιέφεραν πραγματικά, οι αρχηγοί θα είχαμε καθίσει να συντάξουμε όλοι μαζί συγκεκριμένες προτάσεις. Προσωπικά, σεβόμενος τον εαυτό μου και βλέποντας μάλιστα και το περιεχόμενο των ψηφισμάτων δεν ψήφισα κανένα», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Στον δεύτερο άξονα της τοποθέτησης για τα αγροτικά προϊόντα, αναφέρθηκε στην απόφαση επιδότησης της κλημεντίνης και της ελιάς καλαμών, υπενθυμίζοντας, ότι αυτό ήταν πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου».

«Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα, χωρίς την βοήθεια ούτε της περιφέρειας, ούτε των βουλευτών», υπογράμμισε ο κ. Ριζόπουλος. Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Ριζόπουλος επιτέθηκε στον Αλ. Καχριμάνη, για τις συνεχείς αναφορές του, ότι με την παρέμβαση της περιφέρειας Ηπείρου δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών γάλακτος.

ο οποίος έκλεισε την αναφορά του στα αγροτικά θέματα κατηγορώντας τον περιφερειάρχη για ψεύδη όταν λέει ότι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι εκείνες που ευθύνονται για την αύξηση στην τιμή του γάλακτος.

«Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι σε συνέντευξή μου σας είχα πει ότι η δυναμική του προϊόντος ήταν στο 1,25. Το είπα γιατί εγώ γνωρίζω και βλέπω πώς κινείται η αγορά, είναι ψέμα ότι υπήρχε παρέμβαση κι αυξήθηκε η τιμή. Και λυπάμαι επίσης γιατί βλέπω, ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό που είπε το ίδιο σε πρόσφατες τοποθετήσεις του, ότι το νέο νομικό πλαίσιο εξασφάλισε την άνοδο των τιμών γάλακτος», είπε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου