Χωρίς κατηγορία

Όσο υπάρχουν τέτοια παιδιά, υπάρχει ελπίδα!

Off

Μέσα σε ελάχιστες ώρες υπερκαλύφθηκε η ανάγκη για τη συγκέντρωση μονάδων αίματος, που χρειάστηκαν για έναν συμπολίτη που διακομίστηκε εκτάκτως στο ΠΓΝΙ, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η έλλειψη αίματος και στο ΠΓΝΙ, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλέον σε πρωτόγνωρα επίπεδα και καθημερινά γίνεται αγώνας δρόμου για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Οι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίνονται και γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι περισσότεροι από το Τμήμα Χημείας, καθώς από εκεί απεστάλη στις 10 Φεβρουαρίου το πρώτο μήνυμα προς τους φοιτητές, με την υποσημείωση, ότι αν μπορεί κάποιος να αιμοδοτήσει, για να καλυφθεί η ανάγκη του συγκεκριμένου ασθενούς, να επικοινωνήσει με τον αποστολέα του μηνύματος (τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διάθεσή μας), για να ενημερωθεί για τα στοιχεία του ασθενούς.

Η ανταπόκριση ήταν και άμεση και συγκινητική, καθώς μέσα σε ελάχιστες ώρες, φοιτητές και φοιτήτριες, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν αιμοδοτήσει ξανά, όχι μόνο εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, αλλά προσήλθαν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ και πρόσφεραν αίμα για τον συνάνθρωπο!

Στη διάθεση της «Ε» υπάρχει η ηλεκτρονική αλληλογραφία με τις απαντήσεις των νέων παιδιών και τη δική τους, αγωνιώδη προσπάθεια να συνδράμουν και να προσφέρουν αίμα, για να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Κρίνουμε πως – για ευνόητους λόγους – δεν υπάρχει ανάγκη δημοσιοποίησης ούτε του περιεχομένου των μηνυμάτων, ούτε φυσικά και των στοιχείων των παιδιών, κάτι που και τα ίδια, φανταζόμαστε ότι, δε θα το ήθελαν.

Αρκεί μόνο να προσθέσουμε πως πολλά από τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν, απευθύνθηκαν μόνοι τους, μέσω των social media σε συμφοιτητές τους σε άλλα Τμήματα, κινητοποιώντας ευρύτερες δυνάμεις και μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός και να εκφράσουμε τη χαρά μας, για την ευαισθησία νέων παιδιών, που έρχονται σε αντίθεση με τη «μαυρίλα» των τελευταίων ημερών, λόγω των γνωστών τραγικών γεγονότων στη Θεσσαλονίκη και τη γενικότερη αντίληψη για μία νέα γενιά που παρακολουθεί από μακριά και χωρίς να ασχολείται με τον συνάνθρωπο, έχοντας απομονωθεί και έχοντας κλειστεί στο καβούκι της…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ