Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τσιμεντένιο τοίχο στη δομή Κατσικά

Off

Η έναρξη υλοποίησης του σχεδίου του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, να διαμορφώσει έναν τσιμεντένιο τοίχο ύψους τριών μέτρων, περιμετρικά της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά, προκαλεί έντονες αντιδράσεις που αναμένεται μάλιστα να ενταθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Η τομεακή επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ παρενέβη στο θέμα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Θαν. Κονταξής, μέλος της επιτροπής , ζητά την απόσυρση των σχεδίων του υπουργείου που θα εφαρμοστούν και σε άλλες δομές στη χώρα, καθώς επίσης να τοποθετηθούν επί του ζητήματος οι τοπικοί φορείς και τα άλλα πολιτικά κόμματα.

«Το υπουργείο θέλει να μετατρέψει την προσφυγική δομή στον Κατσικά σε ένα περίκλειστο από τσιμεντένια τείχη και διαρκώς επιτηρούμενο γκέτο, όπου θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος τις νυχτερινές ώρες, όπου  ήδη οι συνθήκες ζωής των προσφύγων είναι απαράδεκτες. Τις τελευταίες εβδομάδες μεταφέρθηκαν τα υλικά για την κατασκευή τσιμεντένιου τείχους, ύψους περίπου τριών μέτρων, που παραπέμπει σε φυλακή και εμποδίζει την οπτική επαφή με τον έξω κόσμο. Επιπλέον, η διοίκηση της δομής ενημέρωσε τους πρόσφυγες ότι θα επιβληθεί απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις επτά το βράδυ μέχρι τις επτά το πρωί, ενώ θα εγκατασταθούν κάμερες που θα παρακολουθούν διαρκώς τους κοινόχρηστους χώρους και θα ειδοποιούν με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου για κάθε ασυνήθιστη κίνηση.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και σε αυτές να αιτηθούν άσυλο και ζητά να χορηγηθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα στους ήδη αναγνωρισμένους πρόσφυγες και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους στις χώρες τελικού προορισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κονταξής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ