Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:23
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

«Πράσινες» πολιτικές μέσα από συνεργασίες

Off

Τη δυνατότητα να λειτουργήσει με πιλοτικό χαρακτήρα για την εφαρμογή του και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχει η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που συνυπέγραψε ο δήμος Ιωαννιτών με τις εταιρείες «Πίνδος» και «Βίκος» αντίστοιχα στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Local4greenplus», το οποίο συντονίζει ο Οργανισμός Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη», μέλος του οποίου είναι ο δήμος Ιωαννιτών.

Κοινός στόχος των μερών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η ενίσχυση δράσεων που ενσωματώνουν τοπικές πολιτικές ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να κάνει λόγο για την απαρχή ενός βήματος καινοτομίας.

«Το πρόγραμμα που υλοποιούμε μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε πράσινες πολιτικές κι αυτό να γίνει σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Έτσι υπογράφουμε με δύο πολύ εταιρείες, πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής και τις ευχαριστούμε. Η υιοθέτηση πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών είναι πολύ σημαντικές για την περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας τόνισε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος για τον δήμο Ιωαννιτών αποτελεί προτεραιότητα και το αποδεικνύει με σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων.

«Θέλουμε να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ. Βλέτσας.

Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου  τόνισε ότι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητα για την «Πίνδο» που γίνεται πράξη με σειρά δράσεων που έχει αναπτύξει. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται μονάδα βιοαερίου που θα δώσει λύσεις για την διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων, ενώ ήδη η εταιρεία έχει λύσει το πρόβλημα με την διάθεση και επεξεργασία της πρώτης ύλης από τα πουλερικά με τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων, που απορροφά το σύνολο της πρώτης ύλης, που παράγεται.

«Αποδεχθήκαμε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του δήμου Ιωαννιτών για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα καθώς κάνουμε πράξη τις πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος» υπογράμμισε.

Εκ μέρους της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων «Βίκος» ο Παύλος Σεπετάς ανέφερε, ότι η εταιρεία επενδύει στην καινοτομία και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. «Έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον δήμο για να προωθήσουμε πράσινες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», ανέφερε.

Στην υπογραφή των μνημονίων παραβρέθηκε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» ο κ. Κώστας Θεοφύλακτος ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου Ιωαννιτών.

«Υλοποιούμε την συγκεκριμένη δράση με σκοπό την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τοπική κοινωνία. Ο δήμος Ιωαννιτών πρωτοτυπεί με τα συγκεκριμένα μνημόνια και δημιουργεί το περιβάλλον για την διάχυση των ΑΠΕ, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό» τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ