Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 01:17
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Τα στοιχεία για τις χρεώσεις ζητά επισήμως ο Δήμος Ιωαννιτών

Off

Την αποστολή των αναλυτικών παραστατικών, όπως των δελτίων αποστολής και των ζυγολογίων από τη Μονάδα Επεξεργασίας και τον ΧΥΤΑ Ελληνικού αντίστοιχα, ζήτησε και επισήμως από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων, με έγγραφό του ο δήμος Ιωαννιτών.

Η συνεδρίαση της Τρίτης στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων, δεν ανέδειξε απλώς κάποιες από τις ήδη γνωστές παθογένειες των τελευταίων ετών και τα προβλήματα στη λειτουργία του Συνδέσμου, αλλά αυτή τη φορά, υπήρξε και επιβεβαίωση και παραδοχή αυτών των προβλημάτων και λαθών και από τη διοίκηση του Συνδέσμου.

Για την ακρίβεια βέβαια, εκείνος που αποδέχθηκε ως βάσιμους τους ισχυρισμούς του δήμου Ιωαννιτών και των αντιδημάρχων κ.κ Πήχα και Αρλέτου αντίστοιχα, ήταν ο εξωτερικός συνεργάτης, που παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία του απολογισμού για το 2021.

Νωρίτερα όμως η διοίκηση του Συνδέσμου απέφυγε να τοποθετηθεί, ζητώντας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να απαντήσουν και η απάντηση ενός εξ αυτών, του κ. Παπαγιάννη συγκεκριμένα, ήταν εκείνη που προκάλεσε και την ένταση στη συνεδρίαση με την αντίδραση του κ. Αρλέτου και την παραδοχή όμως των λαθών και των επιπλέον χρεώσεων σε βάρος του δήμου Ιωαννιτών, άρα και των δημοτών του.

Ο δήμος Ιωαννιτών, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Πήχας, επαναφέρει, και αυτή τη φορά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πρόταση, προς τη διοίκηση του Συνδέσμου να υποβάλλει την παραίτησή της, καθώς δεν είναι σε θέση να διοικήσει τον Φορέα και να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του.

«Επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας σε όλα αυτά που επισημαίναμε τα δύο τελευταία χρόνια και τουλάχιστον αυτή τη φορά, το κατάλαβαν κι άλλα μέλη του Συνδέσμου από όλη την Ήπειρο, ότι κάτι δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο εξωτερικός συνεργάτης του Συνδέσμου παραδέχθηκε άλλωστε, ότι έχουμε απόλυτο δίκιο στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θέσαμε, καθώς είτε χρεώνονται δύο φορές οι ίδιες ποσότητες στον δήμο Ιωαννιτών, (σ.σ πρόκειται για τις ποσότητες που μεταφέρονται από το ΚΔΑΥ) είτε οι ποσότητες του υπολείμματος που χρεώνονται στον δήμο Ιωαννιτών, δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές. Μέχρι 17 Νοεμβρίου που ανέλαβε τη μεταφορά του υπολείμματος η Περιφέρεια Ηπείρου, η ποσότητα του υπολείμματος που αντιστοιχούσε στον δήμο Ιωαννιτών, ήταν περίπου 12.000 τόνοι, ενώ πληρώθηκαν 22.000 τόνοι. Αυτά τα χρήματα κάπου πήγαν και αυτό θα πρέπει να μάθουμε το συντομότερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Πήχας.

Χωρίς αντικείμενο

Η συζήτηση για την υποβολή παραιτήσεων από τη διοίκηση του Συνδέσμου είναι βέβαιο πλέον, ότι θα ανοίξει και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή, που με τις εκτιμήσεις και μόνο, υπολογίζεται, ότι η επιπλέον επιβάρυνση του δήμου Ιωαννιτών, μόνο για το 2021, μπορεί και να προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ. Παράλληλα, παρόμοιοι προβληματισμοί διατυπώθηκαν και από μέλη του Συνδέσμου από όλη την Ήπειρο, που έθεσαν και το ζήτημα του ανύπαρκτου αντικειμένου για τον Σύνδεσμο, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο κ. Πήχας. «Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία και δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Η μεταφορά του υπολείμματος γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, επομένως δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό αντικείμενο αυτή τη στιγμή για τον Φορέα. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ τι ακριβώς κάνουν στον ΦοΔΣΑ, ενώ επιβεβαιώνονται όσα υποστηρίζαμε κι εμείς και άλλοι συνάδελφοι το προηγούμενο διάστημα. Αν υπήρχε η ελάχιστη ευθιξία, θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ