Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 09:02
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για την πρόσβαση προς τα Πράμαντα

Off

Ερωτήματα και προβληματισμό στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων προκάλεσε η ενημέρωση του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Παρασκευή, σχετικά με την πρόοδο της μελέτης για τη βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τα Πηγάδια μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας.

Η αναφορά του κ. Καχριμάνη ήταν πως η εκπόνηση των μελετών, βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και πως μία αρχική προεκτίμηση για το κόστος των παρεμβάσεων, θα φτάνει τα 15 εκ. ευρώ, με την περιφέρεια Ηπείρου να υπολογίζει σε ένα ποσό 6,3 εκ. ευρώ που έχει δεσμευτεί από το υπ. Υποδομών και να αναζητά τα υπόλοιπα χρήματα.

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε, ότι η μελέτη για το τμήμα αυτό δεν προτείνει τη διάνοιξη κάποιας σήραγγας, αλλά παρεμβάσεις και τεχνικές κατασκευές επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης είπε, για το τμήμα από τη γέφυρα Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα.

Ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γιαν. Σεντελές μιλώντας χθες στο ITV, αφού επισήμανε πως η τοπική κοινωνία έχει διατυπώσει εδώ και χρόνια το αίτημά της για συνολική βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί από τα Πηγάδια στα Πράμαντα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το υψηλό κόστος των παρεμβάσεων, εάν το τελικό κόστος ανταποκρίνεται σε αυτό που ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Μάλιστα υπενθύμισε πως και στο παρελθόν, ο δήμος Βορ. Τζουμέρκων είχε ζητήσει να μπει σε προτεραιότητα το τμήμα από τη γέφυρα Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, μήκους 17 χιλιομέτρων, στο οποίο είναι πιο εύκολες οι τεχνικές παρεμβάσεις βελτίωσης.

«Δεν είναι θέμα μεμψιμοιρίας, αλλά ανησυχίας και προβληματισμού, ειδικά σε σχέση με το εκτιμώμενο κόστος. Είναι ένα μεγάλο κόστος που αφήνει ερωτήματα, ειδικά αν ισχύει, ότι δεν προβλέπεται και η κατασκευή κάποιας σήραγγας, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε, για να δούμε τις λεπτομέρειες της μελέτης και ποιες ακριβώς παρεμβάσεις προτείνει. Αναμφισβήτητα, αυτό που επιθυμούμε, είναι να βελτιωθεί όλος ο οδικός άξονας πρόσβασης προς τα Τζουμέρκα, όμως θέταμε πάντα ως πρώτη προτεραιότητα το Πλάκα – Πράμαντα και όχι το Πηγάδια – Πλάκα, ούτε καν την κατασκευή της νέας γέφυρας, με την έννοια πως ακόμη και η μεταλλική γέφυρα δε μας προκάλεσε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι σήμερα.

Θα μπορούσαν όμως τα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή της νέας γέφυρας να δοθούν για τη βελτίωση του οδικού άξονα από την Πλάκα μέχρι τα Πράμαντα, για το οποίο επισημαίναμε, ότι μπορεί να κατασκευαστεί πιο εύκολα, λόγω των περιθωρίων που δίνει η υφιστάμενη χάραξη», ανέφερε ο κ. Σεντελές, περιμένοντας πάντως, όπως ανέφερε και την ολοκλήρωση και παρουσίαση της μελέτης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ