Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 12:18
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Στοχευμένες οι ενισχύσεις με τα νέα μέτρα

Off

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των πολιτών απέναντι στο τεράστιο κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και στο ρεύμα, αποτέλεσε η ενίσχυση στοχευμένων κατηγοριών και όχι στη λογική των οριζόντιων ενισχύσεων.

Αυτό επισήμανε σε χθεσινές της δηλώσεις η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρ. Κεφάλα, κληθείσα να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης που εξειδικεύτηκαν από τους συναρμόδιους υπουργούς την Πέμπτη, αλλά και να απαντήσει στην σκληρή κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και φορέων της αγοράς και του παραγωγικού κόσμου για καθυστερημένη και αναιμική αντίδραση της κυβέρνησης. Η κα Κεφάλα στάθηκε στα πολύ στενά δημοσιονομικά περιθώρια που όπως εξήγησε και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μπορεί να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα για την πορεία και την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε, πως το πακέτο στήριξης της Πέμπτης, δεν είναι το πρώτο, αλλά ήρθε να προστεθεί σε μέτρα που ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται από τον Σεπτέμβριο, για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και όχι μόνο, γιατί η κυβέρνηση είχε δει από τότε τις μεγάλες ανατιμήσεις και το κλίμα που δημιουργούνταν και φρόντισε να λάβει από νωρίς τα πρώτα μέτρα. Είμαστε άλλωστε η κυβέρνηση που στοχεύει και υλοποιεί τη μείωση των φόρων και την αύξηση στον κατώτατο μισθό, που θα ακολουθήσει και δεύτερη εντός του Μαΐου. Συμφωνώ, ότι όλα τα μέτρα δεν καλύπτουν τις ανατιμήσεις στο 100%, όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε, ότι υπάρχουν πολύ στενά, σχεδόν ασφυκτικά δημοσιονομικά περιθώρια. Επιλέξαμε γι’ αυτό να στηρίξουμε ευάλωτους συμπολίτες και να μην πάμε σε οριζόντια στήριξη», ανέφερε η κα Κεφάλα, προσθέτοντας πάντως, ότι απαιτούνται και μέτρα σε διεθνές, πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα των ανατιμήσεων και να διαμορφωθεί μία κοινή γραμμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Γίνονται έλεγχοι;

Ένα ζήτημα ωστόσο που θέτουν παράγοντες της αγοράς, αλλά και οι ίδιοι οι καταναλωτές είναι και πως στη σοβούσα κρίση, είναι άφαντοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και να διαπιστώνονται κρούσματα αισχροκέρδειας. «Είναι αλήθεια, ότι σε όλες τις κρίσεις, εμφανίζεται και η αισχροκέρδεια, όμως γίνονται έλεγχοι και θα γίνουν ακόμη περισσότερο εντατικοί. Αποδείχτηκε άλλωστε πριν μερικούς μήνες με τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στις μάσκες προστασίας, όπου και έγιναν έλεγχοι και επιβλήθηκαν πολύ αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις. Το ίδιο θα γίνει και τώρα», ανέφερε η κα Κεφάλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ