Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:44
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

«Χαλαρώνουν» τα μέτρα, με τα κρούσματα στα ύψη

Off

Στην πολιτική της αναστολής των περισσότερων μέτρων περιορισμού για την πανδημία περνάει η κυβέρνηση, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι στα επίπεδα των 20 χιλιάδων και ηαποκλιμάκωση είναι αργή.

Κρίσιμη είναι η πρόκληση λειτουργίας της αγοράς και της οικονομίας ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο με τον τουρισμό ενώ ως κλειδί για τις όποιες αποφάσεις θεωρείται η πίεση που θα δέχεται το σύστημα Υγείας.

Ήδη πάντως δημοσιεύτηκαν προβλέψεις για άρση πολλών μέτρων από τις 2 Μαΐου και μετά, χωρίς πάντως να έχουν γίνει και επίσημες δηλώσεις, από τη στιγμή άλλωστε που δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα και η επιτροπή ειδικών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί πάντως να κρατήσει χαμηλότερους τόνους, τις τελευταίες ημέρες.

Τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Τα κρούσματα, πρόσθεσε παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει το γεγονός ότι σχεδόν το 85% των ενηλίκων και το 90% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι κατά της covid-19. Ξεκίνησε επιπλέον χτες και η χορήγηση των αντιικών χαπιών της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξής του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα..

Επανέλαβε ακόμα ότι αναστέλλονται, από 15 Απριλίου έως 31 Αυγούστου, τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και το μέτρο θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Συνεχίζονται οι αναστολές

Όσο για αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, είπε ότι την Τετάρτη ψηφίζεται η διάταξη που προβλέπει την παραμονή τους εκτός ΕΣΥ έως 31 Δεκεμβρίου. Δεν επιστρέφουν στο ΕΣΥ και η θέση της κυβέρνησης είναι ότι όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός για να μπορεί να εργαστεί σε δομές υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος κατά της covid-19 και αυτό έχει να κάνει τόσο με την δημόσια υγεία όσο και με το γεγονός ότι κάποιος που αρνείται την επιστήμη του δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, ανέφερε ο υπουργός. Σχεδόν οι μισοί από τους 7.000 που ήταν σε αναστολή έχουν επιστρέψει, είπε ο υπουργός, κάποιοι έχουν εμβολιαστεί και κάποιοι επέστρεψαν στο σύστημα με πιστοποιητικό νόσησης.

330 κρούσματα στα Ιωάννινα

Από το μέτωπο της πανδημίας η Δευτέρα ήταν μία κακή μέρα.

Σε όλη τη χώρα είχαμε 27.490 κρούσματα, ενώ 73 ήταν οι θάνατοι και 342 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στην Ήπειρο είχαμε 123 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας, 79 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 303 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων και 130 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ