Επικαιρότητα

Από την αιμοδοσία στη στήριξη της Ουκρανίας

Off

Ένα τριήμερο ανθρωπισμού ονομάζεται αυτό που διοργανώνει από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και τους συλλόγους εθελοντικής αιμοδοσίας. Καθοριστική είναι η συμμετοχή και πάλι της εθελοντικής ομάδας των Paguristas, αλλά και η συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στο πεδίο της ποδηλατοπορείας που θα γίνει την Κυριακή.

Οι πρώτες δύο ημέρες Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα, είναι αφιερωμένες στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία της πόλης, ώστε να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερες μονάδες αίματος για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, όμως θα γίνεται και συγκέντρωση τροφίμων για τον ουκρανικό λαό.

Για την κοινή αυτή πρωτοβουλία μίλησαν, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά είτε δίνοντας αίμα είτε προσφέροντας τρόφιμα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ Κων. Ντακαλέτσης, από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος ο Κων. Λάζος, ο Γιαν. Τσατσούλης από την εθελοντική ομάδα των Paguristas και ο Ευρυπίδης Χριστοφορίδης από το Δίκτυο Νέων Ηπείρου.

Η εθελοντική αιμοδοσία και η συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται Παρασκευή και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος με αφετηρία την κεντρική πλατεία και τερματισμό τον Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

 

Προσφορές τροφίμων

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: – Γάλα Εβαπορέ – Σκόνη Γάλακτος για παιδιά – Κονσέρβες παντός τύπου – Δημητριακά – Παξιμάδι – Αλεύρι – Ζυμαρικά – Όσπρια

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ