Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 11:42
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαΐου 2022
Χωρίς κατηγορία

Σε περιοδεία στα νοσοκομεία η αν. υπουργός Μίνα Γκάγκα

Off

«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν σήμερα Τετάρτη στην αναπλ. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, που πραγματοποιεί περιοδεία από χθες στις δομές υγείας στην Ήπειρο και στη Λευκάδα, οι υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στο ΠΓΝΙ.

Η κα Γκάγκα πρόκειται με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής της, να βρεθεί νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου στις δύο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην είσοδο του Εμβολιαστικού Κέντρου.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της ΕΙΝΗ, του Συλλόγου Εργαζομένων και των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έδωσαν το στίγμα με χθεσινές τους δηλώσεις, ότι η σημερινή επίσκεψη της κας Γκάγκα δε θα είναι… πανηγυρικού χαρακτήρα, καθώς θα ζητήσουν εξηγήσεις για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τις δομές υγείας και το ΕΣΥ συνολικά.

Ο Χαρ. Παππάς από την ΕΙΝΗ, ο Γ. Πρέντζας από το Σύλλογο Εργαζομένων και ο Αλ. Μάρκου από τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, έστειλαν το μήνυμα της «θερμής» υποδοχής που ετοιμάζουν στην κα Γκάγκα, από την οποία όπως ανέφεραν θα ζητήσουν εξηγήσεις για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΥ, που μετατρέπει, όπως είπαν, τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, για τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή του συστήματος υγείας και για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης απέναντι στο υγειονομικό προσωπικό.

Διεργασίες στο Σύλλογο

Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ

Στο μεταξύ, στις 17 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, με τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να διεκδικούν, όπως ανέφερε ο κ. Μάρκου το δικαίωμά τους στο εκλέγεσθαι, καθώς επίσης και τη δυνατότητα του εκλέγειν για το σύνολο των ειδικοτήτων που εργάζονται στο νοσοκομείο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ