Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 11:11
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2022
Αθλητικά

Ψάχνει την πρώτη νίκη στα πλέι οφ ο ΠΑΣ

Off

Το πρώτο από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, σε διάστημα μάλιστα 10 ημερών, δίνει αύριο ο ΠΑΣ, που υποδέχεται στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΟΚ, για την 7η αγωνιστική της διαδικασίας των πλέι οφ.

Ο ΠΑΣ δεν έχει κατακτήσει ακόμη την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, παρότι έφτασε κοντά σε τρία παιχνίδια, ενώ στα άλλα τρία γνώρισε ισάριθμες ήττες με πολύ δύσκολο και άδικο σίγουρα τρόπο, με εξωγενείς παράγοντες, όπως η διαιτησία, να παίζουν το δικό τους ρόλο.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι κάτι σημαντικό, όπως παραδέχθηκε και ο Ηρακλής Μεταξάς, κάνοντας λόγο για την απώλεια της αίσθησης της νίκης και της χαράς που αυτή προσφέρει στον καθένα, αναγνωρίζοντας όμως και τις δυσκολίες που υπάρχουν στα πλέι οφ.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι ο ΠΑΣ με την απόδοσή του σε όλα τα παιχνίδια έβαλε πολλούς μπελάδες στους αντιπάλους του, καθώς φαίνεται, ότι τον υποτιμούσαν και θεωρούσαν, ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια θα είχαν, εύκολα, τους τρεις βαθμούς.

«Δεν ξέρω αν ο ΠΑΣ ανεβάζει τις απαιτήσεις, γιατί ούτως ή άλλως η απαίτησή μου ήταν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε καιρό να κερδίσουμε και μου λείπει αυτή η αίσθηση. Είναι καιρός να κερδίσουμε κι ένα ματς», ανέφερε ο κ. Μεταξάς, που μίλησε και για τον ΠΑΟΚ, που έρχεται από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων στα πλέι οφ και έχοντας το μυαλό του στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.«Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ. Στο «τσαφ» έχασε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως κι εμείς. Ένα γκολ χώρισε εκείνους, ένα κι εμάς. Παραμένει μια μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Όλους τους αντιπάλους τούς έχουμε ως φαβορί στα χαρτιά, αλλά εμείς θα το παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, σκέψεις και τακτικές και θα δούμε ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα».

Μπορεί να «ανοίξει»

το ροτέισον

Με το μικρό ρόστερ που διαθέτει ο ΠΑΣ, η πιθανότητα να «ανοίξει» το ροτέισον φαίνεται αρκετά μεγάλη, όχι όμως και αναγκαστική, σύμφωνα με τον κ. Μεταξά.

«Το σκέφτομαι, αλλά δεν με προβληματίζει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, αυτοί είμαστε, με αυτές τις δυνάμεις, αυτό το ρόστερ, αυτές τις δυνατότητες για αλλαγές. Ό,τι είναι να βγει, θα βγει. Εγώ θέλω να μπω και να νικήσω τα παιχνίδια. Θα σκεφτώ με τους συναδέλφους μου στο τεχνικό τιμ, τι πιστεύουμε για εκείνη την ημέρα ότι είναι το καλύτερο να κάνουμε. Θα είναι το ροτέισον; Θα είναι οι ίδιοι παίκτες που μπορεί να είναι πιο κουρασμένοι; Θα το δούμε, δεν έχω αποφασίσει ακόμα το πλάνο. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

«Έδειξε» παραμονή

του Γκαρντάφσκι

Η χρησιμοποίηση σε θέση δεξιού μπακ του Γκαρντάφσκι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αντί του Σάλιακα, που έμεινε αρχικά στον πάγκο, έδωσε και την πρόωρη είδηση της παραμονή του Γερμανοπολωνού παίκτη στον ΠΑΣ, με τον κ. Μεταξά να λέει, πως προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καλύτερη λύση για τον αντικαταστάτη του Σάλιακα και πως δοκιμάζεται ο Γκαρντάφσκι, που μπορεί να παίξει στη θέση αυτή.

«Η αγορά δεν μας έχει φέρει ακόμα το πολύ καλό και αρκετά οικονομικό και είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως να ψάξουμε για χαφ, αντί για δεξί μπακ, γιατί ο Γκαρντάβσκι έδειξε ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ. Δεν είχα αμφιβολίες ότι θα μπορούσε, αλλά ήθελα να τον δούμε και μία φορά σε αγώνα. Από εκεί και πέρα μπορούμε πιο εύκολα να κάνουμε τα επόμενα βήματα στα μεταγραφικά», τόνισε ο κ. Μεταξάς, που μίλησε και για την περίπτωση Σάλιακα, που έμεινε στον πάγκο, με τον Ολυμπιακό, αφού, όπως είπε, δεν ήταν συγκεντρωμένος στις προπονήσεις.

«Δεν έκανε καλές προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, το συζήτησα μαζί του και συμφώνησε. Εκτός της τελευταίας μέρας που εκεί το σκέφτηκα λιγάκι, αλλά δεν ήταν αυτός που ξέρω εγώ με το γνωστό πάθος. Και όταν μπήκε ως αλλαγή το είδαμε, γιατί κατευθείαν έκανε ένα φάουλ και πήρε κίτρινη. Στο 2ο γκολ δεν φταίει μόνο ένας, αλλά έχει κι αυτός την ευθύνη του που πήγε να φύγει μπροστά χωρίς να σκεφτεί την άμυνα και στην επιστροφή είχε αφήσει την τρύπα για την πάσα. Μετά όμως το βελτίωσε και πήγε πιο καλά».

Έτοιμοι Ντομίνγκεθ – Σνάιντερ

Στα αγωνιστικά, ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και προπονήθηκαν χθες οι Ντομίνγκεθ και Σνάιντερ και θα είναι στη διάθεση του κ. Μεταξά για αύριο, ενώ σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Ποζνάνσκι, που έλειψε από τη χθεσινή προπόνηση. Αν είναι εντάξει και αυτός, τότε μοναδικοί απόντες θα είναι οι Κόντε και Μορέιρα. Για τον σχηματισμό της 11άδας, λογικά, αναμένεται επιστροφή του Σάλιακα στο βασικό σχήμα και στις υπόλοιπες θέσεις θα είναι εκτός απροόπτου οι Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ και Περέα.

Σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος

Ξένους διαιτητές ζήτησε από την ΚΕΔ ο ΠΑΣ μέχρι το τέλος των πλέι οφ αλλά το αίτημα έγινε δεκτό κατά το ήμισυ, αφού ξένος θα είναι στο VAR και συγκεκριμένα ο Λιθουανός Τρεϊμάνις, που είχε διευθύνει τον ημιτελικό του Κυπέλου πέρυσι (1-1) με τον Ολυμπιακό. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Κωσταρά και Κούλα Χασάν. Τέταρτος θα είναι ο Διαμαντόπουλος και βοηθός VAR θα είναι ο Παπαδάκης.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ