Επικαιρότητα

Πολιτικό γεγονός η μεγάλη συμμετοχή

Off

Το σημαντικότερο ίσως συμπέρασμα των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για το Κίνημα Αλλαγής είναι η παγίωση της μεγάλης συμμετοχής των μελών και φίλων του στις διαδικασίες. Κάτι που δείχνει και το ενδιαφέρον για τη διαδρομή και την υλοποίηση των στόχων του.

Κοντά στις 180 χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα συμμετείχαν στις κάλπες που αφορούσαν τη στελέχωση των τοπικών οργανώσεων, αλλά και το νέο όνομα που πλέον περιλαμβάνει και το «ΠΑΣΟΚ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή εξέφρασε αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Επίσης, αναφέρθηκε στη φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. «Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», επισήμανε εκφράζοντας αισιοδοξία για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έπονται.

«Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε»«, κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το όνομα

Συντριπτική ήταν η επικράτηση της ονομασίας «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» έναντι του ονόματος που ίσχυε («Κίνημα Αλλαγής»).

Το 95% των μελών αποφάσισαν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και στον πράσινο ήλιο, επαναφέροντας έτσι την ιστορική ονομασία και το ιστορικό σύμβολο.

Στα Γιάννενα

Πάνω από 2800 άτομα ψήφισαν στις εκλογές στο νομό Ιωαννίνων.

Ο Βασίλης Γαρδίκος αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων κάτι που του δίνει και μεγάλες πιθανότητες να γίνει και ο νέος Γραμματέας της οργάνωσης.

Ο Βασίλης Γαρδίκος σε σύντομη δήλωσή του ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμμετοχή και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ενώ μίλησε για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε αναφορά στις βαθιές ρίζες που έχει το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία αναφερόμενος παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματος να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Στο νομό Ιωαννίνων ψήφισαν 2860 σύντροφοι. Συγχαίρω όσους εκλέχτηκαν αλλά και όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Η κοινωνία αναζητά λύση στην πολιτική. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτό που ζητάει η κοινωνία. Λύσεις για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία και όλους τους μεγάλους τομείς» είπε ο κ. Γαρδίκος κάνοντας αναφορά στο τρίπτυχο Ανδρουλάκη «ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία».

Στη νέα Νομαρχιακή εκλέγονται εννέα άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Τα νέα μέλη, σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα: Βασίλης Γαρδίκος, Ευάγγελος Αρλέτος, Μάριος Βαβάτσικος, Βιργινία Γκέκα, Ρένα Δεληκούρα , Νικόλαος Καλτσούνης, Αριστείδης Κασσής, Χρήστος Κολιοπάνος, Κωνσταντίνος Κυρίτσης, Ελένη Λάκκα, Κωνσταντίνος Λεοντίου, Ιωάννης Νάστος και Ελένη Τζίμα.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ