Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:25
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Από το πιο όμορφο μπαλκόνι στην προστασία της λίμνης

Off

Με τη συμμετοχή πολλών φορέων, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής, ο δήμος Ιωαννιτών, παίρνει και φέτος ενεργά μέρος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υλοποιώντας μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Οι δράσεις οργανώνονται από τον τομέα προστασίας περιβάλλοντος και λίμνης του δήμου Ιωαννιτών και τη φετινή χρονιά εντάσσονται, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, σε ένα γενικότερο πλαίσιο «πράσινων δράσεων» που θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν την  «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα»  της οποίας το φετινό θέμα έχει το σύνθημα  «EU Green Deal – Make It Real».

Οι δράσεις

Αναλυτικά, οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:

– Διαγωνισμός για το ομορφότερο μπαλκόνι και αίθριο χώρο

Από σήμερα (σ.σ χθες) ξεκινά διαγωνισμός ομορφότερου μπαλκονιού καθώς και κάθε άλλου αίθριου χώρου που είναι ορατός σε κοινή θέα με σκοπό να δημιουργηθούν όμορφες πολύχρωμες νότες στις γειτονιές των Ιωαννίνων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί  και θα αξιοποιηθεί από το γραφείο τουρισμού του δήμου.

Διάρκεια διαγωνισμού έως 5 Ιουνίου. Μέχρι τις 5 Ιουνίου όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους στο email: antpamvotis@gmail.com.

– Περιήγηση στο Γερακάρι με θέα την Παμβώτιδα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22-05 με ώρα έναρξης  στις 09.30 από την εκκλησία του οικισμού Γερακαρίου και θα συνδιοργανωθεί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την τοπική κοινότητα  Πλατανιάς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και τον Ερυθρό Σταυρό.

Στόχος είναι η επαφή των συμμετεχόντων με την φύση, η ενημέρωση για θέματα πυρασφάλειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η αντιμετώπιση μικροατυχημάτων στην φύση.

– «Φροντίζω την λίμνη Παμβώτιδα»

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 29-05. Αφορά πολλαπλές δράσεις καθαρισμού σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος  του παραλίμνιου μετώπου, καθώς και  σε ρέματα που οδηγούν στην λίμνη Παμβώτιδα σε αυτοσχέδια σημεία εναπόθεσης σκουπιδιών αλλά και μέσα  στους καλαμιώνες της λίμνης με την βοήθεια σκαφών.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν τοπικοί φορείς, καθώς και πλήθος περιβαλλοντικών – εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων από το μητρώου του τμήματος περιβάλλοντος. Στόχος της διοργάνωσης, όχι μόνο να απομακρυνθούν πλαστικά και άλλα απορρίμματα από τη λίμνη και τις γύρω περιοχές, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της Παμβώτιδας, για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για το οικοσύστημα της Ηπείρου.

– «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στις 5 Ιουνίου στις 18.00, την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος LOKAL4GREEN PLUS και του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα για την προστασία του τοπικού περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με τις εταιρείες  Πίνδος, Βίκος, Φάρμες Νάκης, ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους πολίτες στον Πολυχώρο Δημήτριος Χατζής (παλαιά σφαγεία).

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ